30 November 2010

Pameran Haiwan Berbisa

***1st entry dari papa. Huhu***

Petang tadi kitaorg pegi ke Muzium Negeri (Terengganu) kat Losong. Dlm 3:30 ptg gak bertolak dari Bukit Payong. Sekarang ni ada exhibition kat sana. Pameran Haiwan Berbisa. Start 01 Nov sampai 31 Dec. 9PG sampai 5 PTG.

Kitaorg sampai hampir jam 4 ptg. Risau kot xleh masuk sebab tutup jam 5 ptg. Bila tgk sekeliling, ada gak org baru sampai. Lega la jugak.

Kitaorg pun beli tiket masuk, RM5 sorang. Then pak guard tanya something "Ada bawak kamera tak ?". Aisey, lupa la..kat muzium mana leh bwk masuk kamera. DSLR lak tu. Nak susup (sembunyi pun payah sbb besar gedabak). Terpaksa la mengaku. Dia (pak guard) pun bagi kunci locker utk simpan kamera.

Kitaorg pun masuk dlm. Ikut sign yg disediakan, akhirnya sampai ke tmpt exhibition. Kebetulan masa tu ada show permainan ular kat atas pentas. Sape name ntah brother tu. Tapi dia memang biasa masuk dlm paper. Duduk jap eh layan dia kiss ular tudang selar..

Masa ni perasan ada org ambik gambar, pakai digicam yg kecik/slim. Check keliling ramai gak yg ada. Pak guard xde masa tu. Ntah la...baru cadang nak snap ngan D90 (DSLR).

So, kitaorg pun layan show brother tu sblm masuk ke kawan exhibition (showcase). Anyway, mama ada bwk kamera dlm beg tapi takut nak keluarkan. Kan kena rampas atau halau keluar naya aje.

Kat showcase ni ada display binatang berbisa darat & air. Ada plak ular sawa batik. Aik..silap tempat ke ? Anyway, ular sawa xberbisa tapi dia leh belit & gigit.

Ada satu bilik kaca. Tmpt tinggal org dgn ular tapi xde lak hari tu. Kalau xsilap, hanya ada show hari Sabtu & Ahad.

Sblm balik kitaorg sempat bergambo dgn anak ular sawa. Kalau xsilap 3 bulan. Kecik aje la. Nk wat camne, tu aje yg ada..



Muka senyum tapi tahan geli tu. Hehe...

Honestly, ingatkan kulit ular sawa licin tapi sebenarnya kesat aje

P/S: Tu ular betul tau, nk upload video besar sgt (27 MB). Nk convert xde software yg sesuai.

1 comments:

miz ruha said...

pegang ular tu,,,
hehehe,,,



Heartbeat Heartbeat Heartbeat

Usia Perkahwinan Kami

Daisypath Anniversary tickers

Usia Anak Pertama Kami

Lilypie Kids Birthday tickers

Usia Anak Kedua Kami

Lilypie Kids Birthday tickers
 
Copyright @ KasihSelamanya-Hadina 2013 | All Right Reserved | Designed By Shahada Fauzi