13 November 2010

hari minggu...

hari ni hari sabtu...hujung minggu,apa nak dibuat ek...skrg ni kan, pada mama lah kan..semua hari sama je...hari keje n tak keje same je..mmg lah sebab mama tak keje..the point is, papa keje tp keje shift.faham faham je lah..bila keje shift ni..setiap hari sama je...hari ni first day off samapi hari selasa..hari rabu keje semula..4 hari keje 4 hari off...tu tak kira lagi kalu org panggil masuk keje...

kelebihan keje shift ni kan, kalu nak g ofis mane2 je lah kan..senang je..tak yah apply cuti @ kuar waktu lunch..kite boleh g dgn senang hati je.tu satu sebab.yg lain2 fikir sendiri lah yer...
tapi kan satu je yg mama susah sikit ni, bila time cuti @ hujung minggu lah org nak buat kenduri @ jamuan.. time tu jugak lah kdg2 papa keje...so cmner nak pegi...terpaksa batal je lah...bgtua elok2 tak dpt pegi..

dan hari ini, papa sedang tidur lagi..maklum lah semalam keje (keje mlm)masuk keje kol 7.15mlm - 7.15pg begitulah sebaliknya kalu keje siang..
nak plan pape, papa ckp plan after dia bgun tido...so kite tgu je lah ape nak dibuat nye.

cadangan nak bersih longkang depan umah..hopefully ptg ni tak hujan...byk sgt sampah sarap dlm longkang,ntah dr mane pun tak tau..dah lah longkang ni tak salur ke mane2 dah..asyik pusing sekitar taman je...air bertakung cmtu je..nyamuk pun byk skrg ni..bimbang lak mama..bimbang takut kena denggi je...

 sebelum


selepas

 cegah sebelum terlewat



oklah,jumpe lagi...

3 comments:

Huda said...

betul tu, cegah b4 terlewat :)

kakyong said...

memang elok emrajin kan diri.. ade gak xtvt memeluhkan diri... ;)

hadina said...

dah siap dah pun...air byk lak bertakung kat longkang..tak terkeluar coz byk tanah n pasir n sampah...



Heartbeat Heartbeat Heartbeat

Usia Perkahwinan Kami

Daisypath Anniversary tickers

Usia Anak Pertama Kami

Lilypie Kids Birthday tickers

Usia Anak Kedua Kami

Lilypie Kids Birthday tickers
 
Copyright @ KasihSelamanya-Hadina 2013 | All Right Reserved | Designed By Shahada Fauzi