22 November 2010

mintak petua...

ni masalah pompuan je tau...mama kalu lmbat period, kan kuar jerawat muka...cm waktu pregnant last time...muka mama byk gak jerawat sampai segan nak jumpe org...jd keyakinan kite pun kurang...betul tak...

kite rase rendah diri...malu nak jumpe org...rase nak terperap dlm rumah je...tu yg mama jarang amik gmbar...bila lepas bersalin, jerawat tu makin kurang n kurang...sampai satu hari tu, my MIL tegur..dia ckp "kak long guna ape, umi tgk jerawat kat muka dah kurang n makin baik"...."mase pregnant hari tu, terkejut gak tgk muka kak long" senyum lebar lah mama mase tu...mama ckp tak guna pape pun..produk2 mknn kesihatan yg biasa je...

my MIL tny papa...papa boleh tak perasan katenya...maklum lah tiap tiap hari kat umah kan....

so skrg ni mama nak tnye lah ade pape petua tak , nak kurangkan jerawat @ tak nak langsung bila period lewat @ pregnant next time....sebagai langkah berjaga jaga...

pls help mama.....

2 comments:

mamanoa said...

beb..mmg hormon mcm tu..ada org mngandung jer trus naik muka jerawat...ada org mengandung jer muka dia jd cantik bersih..suma ni sbb hormon badan..

kalu nkamik ubat(kalu ko mengandung) mmg xdigalakkan sgt²,tp kalu xngandung..ko try ler start dgn pucuk jambu batu ker..aloe-vera ke..air beras ker..tu kalu ko nk bebetul tradisional, kalu malas ko try le produk safi.aku dulu pkai safiijau muka aku licin+cerah,tp berminyak la..
skang ni aku da xleh pkai safi..yg lain aku xreti

hadina said...

mamanoa : nnt ina try ape yg boleh...mekasih byk lah nora... :)



Heartbeat Heartbeat Heartbeat

Usia Perkahwinan Kami

Daisypath Anniversary tickers

Usia Anak Pertama Kami

Lilypie Kids Birthday tickers

Usia Anak Kedua Kami

Lilypie Kids Birthday tickers
 
Copyright @ KasihSelamanya-Hadina 2013 | All Right Reserved | Designed By Shahada Fauzi