20 November 2014

Sumbangan Di Hari Jumaat


Assalamualaikum..

Di hari Jumaat yang mulia ini, marilah kita sama-sama menyumbangkan sedikit bantuan agar dipermudahkan urusan mereka, pihak VKL dalam membantu mereka yang memerlukan.

Segala info berkaitan boleh lah lawati FB page Volunteers KL.


Walaupun sedikit yg dapat kita sumbangkan tetapi bagi mereka amatlah besar.

Hanya Allah yg dapat membalas jasa dan sumbangan kalian.

Wassalam.

17 October 2014

Ubat selsema anak-anak...


Selsema bersin memang tak syok...lebih-lebih lagi bila kena kat anak-anak. Kain kat tangan tak lepas. Bersin aje, kuar habis lendir kat hidung. Cian pula tgk...

Baru-baru ni seluruh isi rumah kecuali en suami terkena selsema bersin...alahai cam tak ingat dunia dah..bila bersin mau tak berhenti..seksanya waktu tu..anak-anak lagi lah kesian.

Yang peliknya, kami tak pergi klinik pun...ntah nape pun tak tau. sikit pun tak terfikir nk pergi ke klinik..cuma sekali je ingt nk bawa adik g klinik tp esoknya alhamdulillah ok je..

Anak-anak ni name je selsema bersin nmpk tak terurus tp masih ligat duk main lagi...hehehe. Kalau org dewasa, alamaknye duk baring je lah.

Rahsia kenapa tak bawa ke klinik adalah, supplement yg ada kat rumah ni...

1) MADU EMAS AR-RUQYAH
  • 100% Pati Asli , Bukan Jus Atau Air
  • Di dalamnya terkandung - Gabungan 9 makanan terbaik dunia berasaskan Al-Quran & Hadis

Madu Lebah (Honey)

Badam (Almond)

Habbatus Sauda’ (Black Seed)

Kacang Adas (Lentil)

Kurma (Dates)

Tin (Figs)

Kismis (Raisins)

Zaa’faran (Saffron)

Halia (Ginger)

  • Di Emaskan dengan bacaan 30 Juzuk Al-Quran dan bacaan doa kesembuhan serta selawat.


ANTARA KHASIAT MADU EMAS AR-RUQYAH DENGAN IZIN ALLAH:
  • Menambah tenaga
  • Untuk meningkatkan IQ dan minda anak-anak;
  • Meningkatkan daya ingatan untuk orang berumur dan pelupa;
  • Untuk meningkatkan kecerdasan otak dan kecergasan badan;
  • Meningkatkan sistem antibodi
  • Melegakan batuk dan lelah. Amat baik untuk penghidap asma;
  • Mengatasi masalah keletihan dan mengantuk;
  • Meningkatkan tenaga dan menambah selera makan;
  • Menambahkan vitamin, mineral dan zat-zat makanan yang diperlukan badan
  • Amalan untuk ibu mengandung.
  • Membantu masalah dalaman terutama berkaitan hati , limpa dan paru-paru
  • Mengubati masalah usus dan sembelit
  • Rawatan untuk sakit gout , buasair
  • Meredakan stress
  • Menghindari gangguan makhluk halus di dalam badan
  • Merawat sakit kulit
Madu Emas Rukyah
RM 48 (180ml)



2) Selain dari itu, anak-anak kami berikan juga Chewable Vitamin C untuk daya tahan badan mereka. Bagi sebiji sehari je. Alhamdulillah dengan izin Nya, kesihatan semakin baik.


Chewable Vita C
RM37.50 (90biji)


Alhamdulillah, anak-anak kini senang nk bagi mkn supplemet ni..kalau ubat klinik rasenye mau keliling rumah ni...hahaha

Ayat yg selalu digunakan untuk anak-anak supaya makan amik supplement ni :
"adik kakak bersin kan tak sihat..kalu tak sihat kena makan ni..tgk hidung tu, ada air kuar. makan ni ek, nnt baru sihat".

Dulu kakak susah nk mkn semua ni, sejak ada adik dan makan sama2 ok je..adik ni jenis mudah suruh makan ubat bila kita bg sebab knp perlu mkn. 


Apa tunggu lagi, mari dapatkan set kesihatan yg baik ini untuk keluarga anda.


30 September 2014

Offer Job



14 September 2014

Motivasi Pagi...

Assalamualaikum...
Selamat pagi semua :-)



13 September 2014

Nk Lelong


Assalamualaikum...

Nk lelong murah dari harga biasa..

Sesiapa yg nk, boleh sms/whatsapp 0192654520.

OCEON BLUE
*SQ EcoBottle 1L
*Disney Canister
*Textured Canister 1.1L
*Textured Canister 1.7L

Retail: RM87.30
Offer HOS: RM70.00
(postage RM7 -SM, RM10-SS)


RED MODULAR
*MM Round II 440ml (2)
*MM Mini Rectangular II 1.9L
*MM Rectangular II 4.3L

Retail: RM104.50
Offer HOS: RM88.00
(postage RM7 -SM, RM10-SS)

GRAPE PURPLE
*Textured Canister 1.1L
*Textured Canister 2.4L
*Rectangular Shelf Saver 2L(2)

Retail: RM122.40
Offer HOS: RM87.00
(postage RM7 -SM, RM10-SS)

KIDS LUNCH SET
*Cutlery set-rich custard
*Deluxe Bento Box
*Back to school bag
*Eco bottle -Orange 500ml

Retail: RM58.50
Offer: RM45.00
(postage RM7 -SM, RM10-SS)

MUMMY LUNCH SET
*SQ Ecobottle 1L
*Tapau Set

Retail: RM123.90
Offer: RM100
(postage RM7 -SM, RM10-SS)



RED in the house Textured canister (3)
* 2.4 L
* 1.7L
* 1.1L

Total RM55 (SM) RM60 (SS)



Dan setiap pembelian akan mendapat sebuah buku MINI Menjemput Rezeki.

COD di sekitar Paka, Dungun, Kerteh.

Wassalam.

11 September 2014

Kata-kata semangat :-)





Spaghetti bebola ayam...




Assalamualaikum...

Menu tengahari tadi
"Spaghetti Bebola Ayam"

Menu anak-anak
"Spaghetti Carbonara"

Kenapa buat dua jenis?
Sebab anakanda ni tak makan kuah merah...dia dah biasa dgn kuah putih.
Dah pernah buat dulu sekali yg kuah merah, dia langsung xnk mkn.

Mlm nnt sambung lagi mkn spaghetti ni..almaklumlah kami kat rumah ni hanya 2org dewasa..

09 September 2014

Kereta Bau Wangi


Assalamualaikum..

Kereta Exora kami dah lama tak pakai perfume..Papa ckp dah mcm2 bau ada..hehehe
Sekarang tidak lagi... masuk je kereta bau wangi je.
Kami telah menggunakan 
 
ORGANIC PERFUME KERETA PERTAMA MALAYSIA by KASTURI EMAS

Wangi bukan sebarang wangi tau..
Wangi yang
  • 100% Organik - Ekstrak Tulen Bungaan, Herba & Tumbuhan
  • Tiada bahan kimia

Memang elok lah untuk kita guna...
Dan lagi satu pewangi kereta ni insya-Allah
  • Mampu Menghilangkan Mengantuk
  • Mampu Mengurangkan Sinus dan Kesukaran Bernafas


 
Dan lagi satu, pada mereka yang selalu pening dgn wangian kereta, boleh lah bertukar kepada 
MediCar Organic Perfume
Insya-Allah tiada lagi pening-pening.
 
Jom lah pakat cuba belaka. Gantung dalam kereta kat cermin pandang belakang.

Harga sebotol RM25 (10ml)
Kalau nk pos, tambah
  • RM6(semenanjung) 
  • RM10(sabah/sarawak)

Setakat ni ada 2 jenis...insya-Allah bakal menyusul 3 jenis lagi.
  • Wangian Apple (FRESH)
  • Wangian Lemon (FRESH)  
 
 Sesiapa yang nk order, bolehlah
  • SMS/WhatsApp 019.265.4520
  • COD Paka, Dungun, Kerteh
Wassalam.

05 September 2014

Salam Jumaat




Assalamualaikum...

Salam Jumaat buat semua..

Jgn lupa amalkan sunnah di hari Jumaat ye :-)



04 September 2014

Crepe Durian / Durian Crepe



Assalamualaikum...

Durian crepe atau crepe durian...
Petang semalam pergi pasar malam, pastu ternampak akan si kuning comel ini.
Apa lagi rembat lah sebekas.
Terima kasih lah yg sudi menjualnya semalam.
Terasa nyaman sekali tekakku ini :-) 
kena pula makan sejuk2 gitu..
jgn mare...


Nasi Arab Mandhy


Assalamualaikum...

Bercerita pasal nasi arab ni...buat rasa terliur je. Kesedapan nya bagaikan terasa di saat ini..hehehe.
Walaupun dah pernah pergi ke beberapa tempat restoran nasi arab..setiap restoran tu ada rasa tersendiri..tak leh nk samakan antara satu sama lain. Tapi yg pasti kesemuanya sedap.

Baru-baru ni adalah balik Kuantan sempena merdeka..kebetulan pula adik beradik ada yg balik juga dari kay el, so teringin lah nk buat nasi arab. Bukan susah sgt pun, resepi semua dah ada cuma cari bahan utama dan sampingan sikit.

So inilah hasilnya.....

Nasi Arab Mandhy


Menu sampingan sup, ayam, sambal dan salatah.

Set hidangan yg kami buat ni bolehlah utk 5-7 org mkn. Masa masak nmpk cm byk, tapi bila dah start mkn cm tak cukup...kiranya mmg elok2 utk kami sekeluarga mkn.

Kalau mkn kat luar utk sekeluarga ni byk juga kena kuar fulus, tapi guna set rempah ni ok lah. jimat lah juga, rasa pun best jugak. Siap tmbh lagi masa mkn tu...hehehe

Kami guna Rempah Ustazah Nasi Arab Mandhy. Dlm tu dah ada beras basmathi dan perencah dia. Nk masak just follow resepi kat belakang kotak. Mudah dan simple.


Lagi satu, masa masak tu harum semerbak bau...tu belum makan lagi...bila makan fuhhh sedap, kena pula masak sendiri.

Oklah...begitulah kisah nasi arab mandhy. next time boleh buat lagi :-)

Wassalam.

p/s: kalau ada yg tinggal sekitar Paka, Dungun dan nak cuba rempah ni boleh hubungi saya 0192654520. Sekotak RM17. (beras dan rempah disediakan- untuk 5-7 org mkn)


14 August 2014

Mereka Mendoakan Kita!



Performance Drink

Assalamualaikum...

Hari ni mama Ina nk bercerita pasal minuman bertenaga iaitu "PERFORMANCE DRINK".


Performance Drink
>satu hidangan yang lazat untuk diminum pada bila-bila masa dan di mana sahaja.
>enak diminum begitu sahaja atau dicampur bersama minuman lain.

Testimoni pengguna PERFORMANCE DRINK (PD) selepas raya:
Masalah cirit birit, jamuan raya makan sana sini.
Gejala asyik keluar masuk tandas sampai dehidrasi, tak larat, kehilangan air dalam badan.
Solusi minum PD dan lebih kurang setengah jam badan kembali bertenaga dan tak perlu ke tandas berulang alik lagi.


 
Setiap rumah kalau boleh ada satu canister PD ni...tak rugi pun.
Buat satu bekas, simpan dalam peti sejuk..pastu minum sejuk..nyaman nye tekak.

1canister PD berharga RM82.50

Yg mane berminat boleh lah sms/whatsapp ke 019.2654520
COD di sekitar Paka, Dungun, Kerteh

Jom dapatkan satu untuk seisi keluarga.

11 August 2014

Jom swimming pool

Assalamualaikum...

Hari ni, setelah berhari-hari minta nak main swimming pool..akhirnya anakanda berdua dapatlah jugak main kt swimming pool. Punya lah suka diaorg main, setelah lama asyik duk tgk je swimming pool dlm rumah.

Hari ni puas hati masing-masing dapat main. Ingtkan petang lps asar nk ajak main, tapi asyik duk minta aje..main lah awal sikit...seronok sungguh 2 beradik duk main dlm swimming pool tu.

Nk main swimming pool tak yah g jauh-jauh, main kat halaman rumah pun ok dah...jimat masa jimat tenaga...hehehe. nak main tiap-tiap minggu pun xpe.

ni lah contoh swimming pool yg anakanda main

swimming pool ni cukup lah utk diaorg berdua main, kalau cousin dioarg 3org masuk pun boleh lagi.

kalau terlalu ramai xsesuai lah pulak kan..tapi yg gambar bawah boleh.

yg ni mak ayah nak masuk pun boleh :-)

begitulah kisah swimming pool anak-anak.

kalau ada yg berminat nk swimming pool cmni, bolehlah lawati FB Hadina Online Store.

Wassalam.

SELAMAT HARI RAYA

Assalamualaikum...



Walaupun kedengaran seperti agak terlewat, kami sekeluarga ingin mengucapkan

SELAMAT HARI RAYA
AIDILFITRI
MAAF ZAHIR &BATIN

sekiranya ada tersalah, tersilap harap dimaafkan...
kosong kosong :-)

Wassalam.


13 July 2014

Projek Kasih Ramadhan 2014 - VKL


Assalamualaikum...


Setakat semalam 12/07/2014 seramai 1284 daripada 4000 keluarga telah ditaja.

Info lanjut boleh layari facebook

Volunteers Kl - Together We Care


Semoga usaha / sumbangan kecil kita ini sedikit sebanyak dapat membantu mereka yang memerlukan.

Wassalam.

12 July 2014

Rindu bertandang...


Assalamualaikum...

Pabila rindu bertandang, hanya doa anakanda kirimkan...
Setiap hari, hati ini rindu....
Dah 3tahun Ma pergi dijemput Ilahi..Ma pergi 7 Ramadhan, abg pula pergi 3hari sebelum Ramadhan..
Sebak bila mengenangkan semua...terasa sesuatu tersangkut di kerongkong bila menahan sebak.
Semoga Ma, Abg tenang di sana.

Wassalam.



08 July 2014

Masalah Bau Badan?


Assalamualaikum...

ANDA ADA MASALAH BAU BADAN?

Tidak Kira Lelaki Atau Wanita,Terutama yang telah Berkahwin,Jangan Siksa Pasangan Anda!!!

Amalkan Memakai wangian Platinum Edition KASTURI EMAS.
Ianya Pati Bunga Yang menghasilkan Bau ekslusif Lembut,Sedap Segar serta Tahan sangat Lama Tanpa Alkohol,Boleh dipakai Lelaki dan Perempuan.




(MONEY BACK GUARANTEE)
Ingat...Jangan Siksa Batin Pasangan Anda.
Ingat....Jangan Biarkan Pasangan Anda Lari Lari dari Anda.

MILIKINYA SEKARANG.

‪#‎kasturiemas‬
‪#‎apaitukasturi‬?

***************************************************
Promosi Ramadhan
3botol RM100 free postage
=================================
Berniat mahu mencuba dan mendapatkan wangian kasturi emas?
Sila hubungi:
Pengedar Kasturi Emas Paka, Dungun
Zarina Mohamad 0192654520
Hadi Mamat 0199493148
www.kasturiemas.com.my
=================================
Sunnah Satu Kebanggaan.
Tak Mampu Semua, Jangan Tinggal Semua.

Trust in Allah


Assalamualaikum...




Wassalam.

07 July 2014

Baik dan buruk...


Assalamualaikum...

Setiap apa yang berlaku dalam kehidupan kita pasti ada hikmah di sebaliknya.

Kadang kala kita terlalu cepat membuat keputusan dan kata-kata tanpa berfikir dahulu. Bila dah buat baru fikir baik buruk sesuatu tu..

Seeloknya sebelum kita membuat sesuatu keputusan tu, minta petunjuk dari Nya.

"Sekiranya apa yg bakal dipilih ni membawa kebaikan maka dekatkan lah dan moga dipermudahkan segala urusan akan tetapi sekiranya pilihan ini membawa kemudaratan maka jauhkan lah."

Pohon pada Nya... Minta pada Nya.

Jangan pernah mengeluh.. Jangan pernah berputus asa.

Sesungguhnya Dia Maha Mendengar lagi Maha Mengetahui.

Wassalam.



02 July 2014

Pohon pada Nya


Assalamualaikum...



01 July 2014

KOSONG


Assalamualaikum...

Bila diteliti diamati dihendap, rupa-rupanya dah setengah tahun blog kasih selamanya tak ber"update"..kosong.

Huh, lama sungguh..cm tak caye je. thn lepas boleh tahan lah jugak kerajinan nk update blog. tahun ni, baru nk start jogging.

takpe, biar lambat asal ber"update". suku kata baru... :-)

oklah tu update status sikit...skrg masa utk beradu. esok nak bangun sahur awal..tidur lewat sgt kan bmbang tak terbangun lak.

Selamat bersahur dan berpuasa esok hari...ingat, puasa bukan sahaja menahan lapar dan dahaga tapi juga semuanya..

Selamat malam.


30 June 2014

Sahur dengan Mighty Germs


Assalamualaikum...

Hari ni dah masuk hari kedua kita berpuasa, begitu juga kami sekeluarga tapi hanya kami berdua suami isteri shj, anak-anak belum puasa lagi :-)

Selama 2 hari berpuasa, menu yg mesti ada sewaktu bersahur adalah set 3 sekawan shaklee.




Cara minum

1 sudu besar ESP + Mealshake + Performance Drink

Campur satu sudu setiap satu dan shake dalam shaker. Letak dalam peti sejuk...huh nyaman nye rasa.

Alhamdulillah, badan rasa segar.. takdelah moyok sepanjang hari.

Insya-Allah sepanjang Ramadhan ini, menu bersahur ni takkan dilupakan.

Kepada mereka yg cepat keletihan, cepat lapar tu boleh lah cuba...yg ada gastrik pun boleh. Insya-Allah lepas ni tak perlulah nk skip puasa lagi.

Yang bestnye, ianya sesuai untuk semua..ibu mengandung boleh, ibu menyusu boleh, anak-anak pun boleh.

Harga retail satu set RM346.25
Boleh guna untuk satu family

Bagi yg nk mencuba, boleh lah contact Ina ye.
SMS/ Whatsapp 019.2654520

28 June 2014

Salam Ramadhan


 

15 June 2014

Ebook Emas


  • Mahukah anda tahu cara paling mudah untuk meningkatkan ilmu emas anda?
  • Jangan buat kesilapan yang boleh menyebabkan kerugian!
  • Ketahui formula,kaedah dan strategi yang akan membuka mata anda tentang cara membuat simpanan,pelaburan dan bisnes emas yang selamat!

Heartbeat Heartbeat Heartbeat

Usia Perkahwinan Kami

Daisypath Anniversary tickers

Usia Anak Pertama Kami

Lilypie Kids Birthday tickers

Usia Anak Kedua Kami

Lilypie Kids Birthday tickers
 
Copyright @ KasihSelamanya-Hadina 2013 | All Right Reserved | Designed By Shahada Fauzi