28 January 2011

PERMOHONAN PERTUKARAN KOS PENTABIRAN DARI 3% KEPADA 1% (UJRAH)

Akhir tahun lepas, mama telah isi permohonan PTPTN pertukaran kos pentadbiran dari 3% kpd 1% (ujrah). Dan baru-baru ni dah dapat keputusannya..
inilah keputusan yg pihak PTPTN email.


dan sesudah dapt resultnya mama pun try lah untuk login semula kat PTPTN. mama login cm biasa kat e-fes dan guna kata laluan yg dia kasi. malangnya dia ckp no pin tak sah..pelik jugak..setahu mama e-fes tempat semak penyata.. rase tension coz try try tak dpt jugak...

2-3 hari lepas baru mama berpeluang call PTPTN...pastu tny lah yg password tu nak login mane sebenarnya...dgn baik hati dia pun bgtau, login kat permohonan online. rupa-rupanya kat situ..


klik kat no 02 Permohonan Online


 lepas tu isi no kad pengenalan n kata laluan yg PTPTN kasi kat dlm email.isi kat anak panah merah tu.



dan inilah hasilnya...tapi korang tak dapt lihat pape lah coz selagi tak hntar surat tawaran , maklumat kat dlm ni kosong je lah..

skrg ni mama tgh fikir samada nak isi @ tak...sebab baru-baru ni confius, ada yg mengatakan sistem baru ni tak menguntungkan peminjam tapi sebaliknya...

setelah buat kira-kira sendiri dgn papa, mama fikir nak proceed coz beza yg skrg 3% dgn 1% dlm seribu lebih gak..kiranya mama boleh jimat RM1000++

mama akan isi asap..tp tak leh lah lewat sgt smpai 90hari @ 3bulan dr surat twran..hehehehe..

kawan-kawan kat luar sana cmner?dah isi permohonan @ belum dan dah fikir masak-masak?

PILIHAN DI TANGAN ANDA !!!

2 comments:

Huda said...

erm..huda x pinjam ptptn :) adik huda ade sorang..xtau ape dia pilih..dia keje bank duit bnyk xde massalah kut nk bayar..hehe..

hadina said...

oklah tu huda, takyah pening-pening fikir.. :)



Heartbeat Heartbeat Heartbeat

Usia Perkahwinan Kami

Daisypath Anniversary tickers

Usia Anak Pertama Kami

Lilypie Kids Birthday tickers

Usia Anak Kedua Kami

Lilypie Kids Birthday tickers
 
Copyright @ KasihSelamanya-Hadina 2013 | All Right Reserved | Designed By Shahada Fauzi