31 December 2010

dinner end of the year

wah..tajuk cm gempak je...(ikut mama lah nak letak tajuk ape pun)
hehehe
padahal, makan biasa biasa je...

nak tau makan ape...hehehehe
nasi putih + sup sayur + ayam masak merah + ikan goreng

kan mama dah bgtau yg biasa biasa je..
tp bila hujan hujan cm ni yg biasa jadi sedap hingga menjilat jari..
hahahaha
farhah pun makan sedap je hari ni..
byk dr biasa...

tapi ape yg best nyer..
masakan hari ni semuanya menjadi....
papa ckp ayam masak merah menjadi kali ni...
biasa jadi jugak cuma ade yg kurang lah..

pujian yg diberikan buat mama rase hepi sgt2..hehehe senyum sampai ke telinga
actually papa pun tlg gak mama masak hari ni...
lagi lah terase kemanisan nya masak bersama sama
dan
masakan pulak menjadi...

wow.........
ni nak masak lagi ni..

kan best bila dpt pujian dari suami tercinta...
I LOVE U SAYANG!!!!!!!!!!!
muah muah muah muah muah

kunci hilang

hari ni papa n mama sibuk duk mencari kunci...
mencari kunci yang hilang entah ke mana...
kunci laci di mana mama simpan sampul poslaju n fail mama...

oh sungguh sedih sekali tak jumpe jumpe...
papa ckp kalu tak jumpe laci tu kena robek, eh yer ke :)

lepas solat asar, mama cari lagi...
mama pun pegi lag ke dapur n meluru ke arah mesin basuh..
alamak baju tak sidai lagi...sidai dlm umah je..
almaklum lah musim hujan skrg ni kan..tiap tiap hari hujan...

tiba tiba mata mama tertumpu pd sabun debu...
ape benda warna hitam dlm ni ek...
dgn perasaan yg ntah ape ape...mama pun memasukkan tangan ke dlm bekas sabun n
mencapai benda itu...

alangkah gembiranya hati pabila kunci yg dicari cari ada dlm tu....
kebiasaannya farhah yg main dgn kunci kat laci tu,,coz mama tak simpan pun kat lain..just put there..

dah satu rumah ktorg cari tmpt farhah selalu pegi n main..
tak sangka lak kat dlm sabun dia letak...

ni mesti mase mama nak basuh baju...dia pun ikut dgn kunci n masukkan kat dlm tu...
heheheeeeeeee

so moral of the story, kunci simpan lah elok elok...
anak anak kan dah semakin membesar, mcm mcm kerenah dia ada...

ok...see you soon... :)

30 December 2010

pejam celik pejam celik

tahun 2010 bakal melabuhkan tirai nya esok mlm...
maka 2011 pula bakal muncul dengan wajah yang baru...
cmne pulak dgn kite ek...
adakah tetap sama atau ada perubahan...
sudah tercapaikah azam 2010 @ belum...
@ kite masih meneruskan azam yg sebelumnya
tepuk dada tanye hati :)

sekejap je kan setahun...rase cm baru semalam melangkah 2010...
rupa rupanya nak masuk 2011 dah..
sedar tak sedar dah banyak perkara berlaku dlm hidup kite selama setahun ni..
ada yg manis dan ada yg pahit...
walau sepahit mana sekalipun harus ditelan...
semoga tahun baru 2011 akan lebih baik dari tahun 2010

cuti............

PERHATIAN 

Hari Ahad 2 Januari 2011 adalah hari CUTI UMUM bagi negeri Terengganu.

berita gembira buat warga negeri Terengganu...hari Ahad ni cuti...horeyyyyyy
bg yg bekerja, seronok lah ...

bg mama yg tak keje, biasa je...
lagipun papa cuti ke tak ke...same je bg dia...dia kan keje shift..
hehehehe

nmpak gayanya order n hadiah GA mama kena pos hari isnin lah...
harap bersabar yer..


29 December 2010

bola terhangat mlm ni

mlm ni bloggers ramai yg duk bercerita benda yg sama je..
pasal ape...pasal bola lah...

pasal kemenangan pasukan Malaysia menentang Indonesia...
mama tgk kat blog list mama...
wow....memang meriah blog mlm ni...
hehehe

mama tak tgk pun tadi...
pape hal pun tahniah buat pasukan Malaysia...
mama bangga manjadi  rakyat Malaysia... :)
semoga pasukan bola sepak Malaysia akan terus maju dan maju....

majalah impiana laman



baru baru ni mama ada beli majalah laman...
wah best lah tgk kat dlm tu...macam macam ado...
tp berjayakah mama nak ikut ape yg ada kat dlm tu..

hermmmmmmmmmm

bila tgk idea lanskap tepi rumah..mama cam nak try...
tp ntah lah...

senang citer...semua kat dlm majalah ni best best belaka...
korang pernah tanam tak 2 jenis pokok dlm 1 pasu...
kalu tak pernah, try lah buat..

nak tau cara dia, kena belilah majalah laman ni...
baru tau pokok mane sesuai dgn pokok mane...
nnt kan kalu silap, mati pokok tu....

oklah sehingga jumpe lagi...

5 peserta yg bertuah lagi...

ni lah antara 5 yg bertuah...







pada semua pemenang bertuah...anda bolehlah buat belian guna voucer RM5 kat HOS yer...
hanya emailkan kat farinal82(at)yahoo(dot)com
brg yg nak dibeli..
nnt mama buat calculation

sebelum terlupe...pada peserta no 1 GA kasih selamanya...
sila berbuat perkara yg sama yer... sape dia 

ok...mama tgu email dr kalian..
hadiah dan brg2 yg diorder akan dipos awal tahun baru...
harap maklum

28 December 2010

kejutan buat peserta GA Kasih Selamanya

semalam mama bgtau ada kejutan untuk peserta GA mama kan...
3 org pemenang mama dah pilih..
hari ni mama nak pilih lagi 5 org...
kali ni hadiah dia adalah




VOUCER RM5




voucer boleh diguna di HOS shj...
kt lain tak diterima tau...

nak tau sape...
tungguuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu
mlm nnt mama update yer...

selsema...resdung..

alahai...baru baru ni eh dah lama gak lah, hidung mama dah start kembali gatal gatal n berair..
bila gatal, huh tak ingat dunia rasenya :)
gatal yg teramat sgt...

ingat nak gi wat facial..eh yer ke..
tp tak jadi...

alih alih, mama g beli ubat kat HPA...kebetulan check internet n terjumpe artikel pasal resdung..
so mama try lah..dah jadi ahli kan, elok kite manfaatkan nya...tak gitu kawan kawan...

so far, setakat ni gatal yg teramat tu takdelah...tp still berair n bersin bila pagi..
maybe proses dia masih berjln kot...

actually, tak cukup satu set ni...sepatutnye ade 2 botol tp kat stokis yg mama gi tu, dah habis yg tu...so mama amik satu e lah dulu..
ikut artikel yg mama jumpe tu, kalu makan ikut dos 2 botol tu, alamak boleh demam mama 2-3 hari...

esok nak ajak papa gi dungun pulak..harap harap kat situ byk lagi..stok yg skrg dah nak habis..
ok c u soon...

27 December 2010

Pemenangnya ........................

hai semua.......
mama mintak maaf byk2 coz dah lewat umumkan pemenang...
mama baru balik dr kg...
kat kg takleh selalu ber'internet'...

so..kite lihat skrg siapa pemenangnya...


pemenang pertama ialah...


pemenang kedua ialah...


pemenang ketiga ialah...


diharap pada semua pemenang dpat email kan butira diri (nama, alamat dan fon no) ke farinal82(at)yahoo(dot)com
asap
beserta barangan yg dipilih di HOS...

nntkn kejutan yg mama nak buat esok...hehehe

22 December 2010

Kasih selamanya 1st GA

kali ni mama nak buat GA..dah lame bebenor tertangguh..
cian kat org yg tunggu yer...ade org tunggu ke..hihihi

mama tak nak tulis melalut lalut..terus pd GA.
just follow the terms n condition..ok


  1. warganegara MALAYSIA & menetap di MALAYSIA
  2. mesti jadi follower blog blog kat bawah ni
     3. buat N3 yg ringkas je...TAJUK N3 "Kasih Selamanya 1st GA"
     4. letak banner yg kat ats ni kat side bar masing masing & link ke N3 ni tau
     5. bila dah siap...tinggalkan link N3 tu kat komen bawah yer
  

CLOSING DATE ; 22 DISEMBER 2010

Hadiah nya...nak tau ke....

 #1 --> pemenang boleh pilih barangan kat Hadina Online Store ( tp 1 je lah tau)

#2 --> 1 CD Lunatots (boleh pilih nak yg mane asalkan ada dlm stok)

#3 --> 1 CD Coolababy

kalu byk penyertaan mayb akan tmbah lagi hadiah kot... :)

Cepat cepat...

GA Kasih Selamanya akan tamat tak lama lagi...
sape sape yg terase nak join cepat cepat lah yer...
kol 11.59mlm....GA ni akan ditutup penyertaannya...
mama akan buat undian random tau nnt...so tgu lah yer...
skrg mamaada kat kg...jadi maybe lewat sikit mama umumkan para pemenangnya....
jgn mare yer....

jgn lupe check nama masing masing tau...kan nnt ade termiss lps umum pemenang, mama mintak maaf lah...tak dapet nak nolong waktu tu...

ok..c u soon... :)

19 December 2010

Kek biskut marie balik kg

hari ni,mama teringin lak nak buat kek biskut marie..
jd ptg td,mama buat lah satu...mama amik resepi kat Kak Nor..

kan dulu mama dah bgtau, kalu nak masak mama mesti refer kat Kak Nor...
tp mama buat half je dr sukatan kak nor...
akhirnya menjadi seperti yg diidamkan...

gmbr????????
sori tak sempat nak snap...coz mama kena balik kay tee hari ni...tu pun lmbat gak wat decision..

papa tak balik coz keje..mama balik dgn farhah je ..tumpang adik mama aka ucu..

my mom kurang sihat sikit..

papa, maybe jumpe lepas 4 hari lah kot..lepas habis shif dia...
jawabnye..rinduuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu lah mama kat papa 4hari ni...
mama ni boleh dikategorikan manja jugak lah...hehehe..

oklah..jumpe lagi yer.........

16 December 2010

makan bantal...

eh..sape yg makan bantal ni...pelik pelik je org skrg ni lah...mkn lah benda yg boleh makan ,bantal jugak dia nak makan...isk isk isk..

ade ke org nak makan bantal yer..
hehehe
sbnrnya bukan org yg makan bantal tp bantal yg makan....
hahhhhhhhhhhh!!!!!!!!
bantal yg makan..makan sape...

nak tau....
hehehehe...mama ni buat gempak lah...

sebenar benarnya....anak buah mama ni..dia baru berusia dlm 4bulan gitu...
waktu lahir rambut dia ok lah jugak...
tp bila dah cukur , rambut dia tumbuh satu kawasan je...
kawasan satu lagi smpai skrg tak tumbuh tumbuh...
cian lak tgk...

kan bila kita baring bahagian bawah tu yg tak nak tumbuh...
mama pun tak tau nape...
biasa org tua tua kate makan bantal...

ada sape sape yg ade petua tak, cmner nak bg rambut tu tumbuh...
coz dah lama gak ni...

jom sama sama bagi petua...

14 December 2010

lumrah alam....

ade sape sape penah tgk live tak, buaya makan haiwan hidup hidup...
biasa kite tgk yg dah mati kan..
ni ade citer kat luar negara...buaya makan anak kerbau..
anak kerbau bukannye kecik sgt kan...
mesti buaya tu besaaaaaaaarrrrr...
takut lah

Anak kerbau dibaham buaya di Malamala

SEEKOR buaya membahan anak kerbau di hutan simpan Malamala di Johannesburg, Afrika Selatan baru-baru ini.


JOHANNESBURG - Aksi seekor buaya besar yang membaham seekor anak kerbau di hadapan ibunya sempat dirakamkan di laluan berbasikal di hutan simpan Malamala di Johannesburg, Afrika Selatan, lapor sebuah akhbar semalam.
Imej-imej dramatik itu dirakamkan oleh seorang pelancong Britain ketika sekumpulan kerbau melintasi kawasan berair tersebut baru-baru ini.
Semasa kumpulan kerbau itu berhenti untuk minum air, seekor buaya muncul secara tiba-tiba.
Malangnya, kerbau-kerbau yang pada kebiasaannya bersifat proaktif hanya membiarkan anak kerbau malang itu dibaham buaya. Selepas bergelut selama hampir dua jam, anak lembu yang kepenatan itu diseret masuk ke dalam air. - Agensi

asli vs tiruan

hah....ape kena dgn topik hari ni ek..
nak tau..
baca berita hari ni...
ni mama peroleh dr Kosmo

Kicap Cap Kipas Udang tiruan


GAMBAR menunjukkan kicap Cap Kipas Udang tiruan (kiri) yang mempunyai penutup plastik berlubang (dalam bulatan) berbanding kicap asli.


SEREMBAN - Kicap Cap Kipas Udang adalah antara jenama popular di kalangan pengguna di negara ini.
Tetapi ramai yang tidak sedar, oleh kerana popularitinya itulah jenama tersebut menjadi mangsa tiruan dan beredar dalam pasaran.

Bagaimanapun kegiatan haram itu terbongkar semalam apabila sepasukan penguat kuasa Kementerian Perdagangan Dalam Negeri, Koperasi dan Kepenggunaan (KPDNKK) negeri menyerbu sebuah syarikat pemborong barangan runcit yang menjual kicap Cap Kipas Udang tiruan.

Dalam serbuan kira-kira pukul 1 petang di Jalan Tuanku Antah di sini, sebanyak 3,360 botol kicap jenama Cap Kipas Udang tiruan bernilai RM9,100 dirampas.

Ketua Pegawai Penguat Kuasa KPDNKK negeri, Mohd. Nor Musa berkata, serbuan itu dilakukan selepas pihaknya menerima aduan daripada syarikat kicap berkenaan.
"Ketika serbuan terdapat lima individu termasuk pemilik syarikat berkenaan di premis terbabit.
"Hasil pemeriksaan mendapati kicap yang dijual di premis itu mempunyai ciri-ciri yang berlainan berbanding produk asli," katanya ketika ditemui di sini semalam.

Ikuti berita selanjutnya di Kosmo! hari ini.

*kat rumah pun ada kicap cap kipas udang.....kena check ni...hehehe
*pada semua teman teman, hati hati bila membeli yer...

13 December 2010

lambat bersiaran...

hari ni mama lambat bersiaran...nape ek...
pertama...mama update n kemaskini data kat HADINA ONLINE STORE.
kedua...mama kuar dgn papa n farhah gi beli produk HPA...sambil sambil tu terus gi McD..:)


dan skrg kena main dgn farhah..kalu tak nnt dia mengamuk...
tp sambil sambil tu, boleh berblog jap kot..
farhah ade teman sehari dua ni, cousin dia ade dtg...
ke hulu hilir ikut je ke mana adik aleesya pergi...
gaya cm nak adik je...hahahaha..
sabar dulu yer sayang...
nnt bila mase dah sampai,farhah akan dpt adik jugak...cuma tak tau bila..

12 December 2010

masakan malam siap...

akhirnya masakan untuk malam ni dah siap...
lega rasenya...
td dlm kol 6lebih papa msg tny mlm ni makan ape....
hehehe...nak tau ape...
jeng jeng jeng.....

tapi terlebih dahulu mama nak ucapkan terima kasih kat.....
kat sape ek...

mekasih sgt mama ucapkan kat Kak Nor dgn Cik Mat Gebu atas resepi yg sudi diaorg share...
kalu nak tau cmner buat, boleh lah terjah blog masakan diaorg..
mama dah link kat nama diaorg tau...
kat sane mcm2 ade...
mama suka gi kat blog diaorg kalu dah buntu nak masak ape...
nikmatilah masakan mama ni yer..

 DAGING KUNYIT BERKOBIS


TERUNG GORENG KICAP
sorilah presentation biasa biasa je...yg penting makaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaan... :)

masak ape mlm ni....

nak masak ape mkn mlm ni ek...
nak masak pun kena fikir...

bukan senang nak masak tau...walaupun hubby tak cerewet 
tp...nak lah masak sedap sedap,,,air tangan isteri kan..

mama ni bukannye pandai masak sangat pun...
bila kawen baru pandai masak lebih lebih sikit..
dulu yg basic basic aje..
.
untung mama dpt kawen dgn papa...
papa bertimbang rase n caring...
bab masak ni...takpe ah dia ckp...kalu tak nak masak mkn luar..hehehehe
itulah jodoh ketentuan Ilahi...
alhamdulillah...setiap yg Dia tentukan ade sebabnya..

back to our topic...smlm dah beli sayur sikit kat pasar mlm..
ade terung, kacang buncis, lobak, kobis, bunga kobis...
ayam ade sikit lagi...
herm...nak masak ape ek..
kite tgu je lah mlm nnt...hehehe
silap silap mlm ni mkn luar..hahahahaha

Hantu Kak Limah

Hantu Kak Limah kutip RM1.2 juta


WATAK Hantu Kak Limah yang dilakonkan oleh Delimawati berjaya menarik peminat untuk memenuhi panggung.



KUALA LUMPUR – Walaupun jumlah kutipan filem Estet agak mengecewakan pengarah filem, Mamat Khalid, namun filem terbarunya, Hantu Kak Limah Balik Rumah (HKLBR) pula menunjukkan perkembangan di sebaliknya.
Dalam tempoh dua hari tayangan, filem sekuel filem Zombi Kampung Pisang itu didakwanya sudah berjaya mengutip sebanyak RM1.2 juta.
Bagaimanapun jumlah itu belum disahkan oleh Perbadanan Kemajuan Filem Nasional (Finas) yang hanya akan mengeluarkan kenyataan selepas seminggu sesebuah filem ditayangkan.
Menurut Mamat, beliau dimaklumkan, jumlah kutipan pada hari pertama tayangan filem HKLBR pada Khamis lalu, mencecah RM330,000 dan RM870,000 pada hari kedua.
“Masa membaca skrip sahaja saya sudah dapat rasa ada kelainan yang akan berlaku dalam filem ini dan jangkaan itu boleh dikatakan menjadi sekarang,” katanya ketika dihubungi Kosmo! Ahad di sini semalam.


berita dari kosmo
nak tau lebih bacalah kosmo hari :)

*ntah bila kami nak tgk wayang lagi ni....lps tinggalkan kay el, tak penah gi tgk wayang dah....
*kat kerteh ade, tp dgn baby farhah masih kecil...tunda dulu lah..
*kan tak pasal pasal riuh satu panggung hehehehe

Terima hadiah rumah sebelum nikah



UNTUK majlis sidang akhbar sahaja, Rabecca sudah menerima penajaan barang kemas Chopard bernilai sehingga RM100,000.


BERAGAM rasa, teruja dan berdebar terlihat pada wajahnya. Kelmarin, semua separuh sabar menanti Rabecca Nur Al-Islam, 24, mengotakan janjinya berkongsi bahagia tentang ikatan penting bernama pernikahan.

Senyumnya meleret menyembunyikan debar di sebalik baju kurung moden sentuhan Ezuwan Ismail yang bersalut ke tubuhnya.
Rabecca atau panggilan mesranya, Becca membongkar segala pertanyaan sejak seminggu lalu apabila pertama kali membuka mulut tentang tarikh hari bahagianya. 

Tanggal 14 Januari 2011 menjadi angka keramat yang dipilih Rabecca sebagai detik bercantumnya dia dengan belahan jiwa digelar 'sayang' - seorang peguam dan bapa tunggal kepada dua cahaya mata berusia 14 dan 7 tahun.
Lelaki yang dimaksudkan, Nor Azam Datuk Sulaiman, 42, seperti yang pernah dihebahkan media sebelum ini.

Di rembang petang bertempat di Butik Harrods, KLCC, Kuala Lumpur, Becca melanjutkan bicara tentang lelaki kelahiran Kuching, Sarawak itu.

"Dia bukan Datuk, orang korporat, bukan juga dari tanah seberang. Saya mengenalinya sejak tiga tahun lalu.
"Biarpun jarak usia kami 18 tahun, saya tidak menganggapnya satu masalah.
"Kami akan bernikah 14 Januari 2011 di rumah baru saya di Ampang, Selangor.
"Keesokan harinya, saya dan sayang mengadakan resepsi persandingan di Hotel Flamingo manakala sebuah acara diadakan di Restoran Berputar, Menara Kuala Lumpur pada hari ketiga.
"Untuk majlis belah pihak keluarga saya di Johor Bahru keluarga bakal suami di Kuching, kami belum menetapkan tarikhnya," jelas Rabecca yang akan menerima 15 berbalas 17 dulang hantaran daripada pihak lelaki.

Bakal suaminya tidak dapat hadir semasa sidang akhbar itu atas urusan kerja. Kata Rabecca, dia menetapkan bulan madu di Eropah pada Februari.
"Saya akan menjemput pihak media datang ke rumah baru yang kini dalam proses pengubahsuaian sekitar dua minggu sebelum majlis pernikahan kami.
"Itu janji saya," ungkapnya.

Sensasi Bintang: Kenapa kalian memilih Januari 2011?
RABECCA: Ia sebagai simbolik genap tiga tahun usia perkenalan kami. Kami keluar bertemu janji buat kali pertama juga pada tarikh tersebut.
Sejak bila kalian mula menjalin cinta?
Kami bertemu secara kebetulan pada sebuah acara tiga tahun lepas. Dia menghubungi saya setelah mendapatkan nombor telefon daripada kenalannya.
Beberapa bulan bercakap menerusi telefon hampir setiap hari, kami mula rapat.
Kenapa dia mahu cepat melamar Rabecca sedangkan kalian baru berkenalan?
Saya sendiri terkejut dengan keputusannya. Dia berharap perkahwinan kami jadi yang kedua dan terakhir buatnya. 

Saya yang baru berusia 22 tahun ketika itu menolak lamarannya dan beri syarat dua tahun lagi kerana ada sasaran dalam karier. Saya tambah lagi setahun.
Bila majlis merisik dan pertunangan?
Pihak lelaki datang merisik ke kediaman keluarga saya di Ampang pada 25 Ogos lalu. Ia sekadar majlis kecil-kecilan yang dihadiri sekitar 10 orang. Majlis pertunangan pula mungkin dilangsungkan beberapa jam sebelum kami bernikah. 

Berapa jumlah mas kahwin dan hantaran kalian?
Dia bagi dirinya (tergelak). Saya tidak tahu jumlah mas kahwin dan wang hantaran nanti. Saya bersyukur kerana dia tunai janjinya menghadiahkan sebuah rumah di Ampang untuk saya.
Apa yang menariknya tentang bakal suami?
Dia merupakan seorang bapa yang baik. Saya pula menyayangi budak-budak. Sifat sama ada pada dirinya.
Sebaik saja kami berkenalan, saya dapat mengambil seorang anak angkat (Nor Adam Daniel, 3). Itu juga situasi paling berharga buat saya apabila bertemu dengan calon suami dan Adam. 

Apa rancangan selepas mendirikan rumah tangga kelak? Masih berlakon atau meninggalkan dunia seni?
Saya tidak akan berhenti berlakon. Ada kebarangkalian saya akan memperlahankan kerjaya lakonan saya.
Saya ingin membuka perniagaan kerana minat mendalam terhadap bidang fesyen. Saya bercita-cita untuk menghasilkan jenama baju dan kasut sendiri.

berita dari Kosmo

selamat pagi ahad..

Selamat pagi semua.....
Hari ni hari Ahad...

ape yg istimewanya hari ni....
mane yg keje hari ni keje elok elok lah yer...
dan yg masih bercuti, bercutilah dgn sebaiknya...

mama masih lagi kat umah bersama farhah yg sedang lena dibuai mimpi...
semalam tido lewat...tiap tiap malam tido lewat...kol 1pg baru tido..
itu pun kena paksa tido...mata dah nak tido..tp nak main lagi...
huhuhuhu...
pengsan mama mlm mlm macam ni...

semlm seharian hidung mama gatal...
asyik bersin je...mama mmg ada resdung...tahap mane?????
yg pasti tak rendah... :0

nnt bila papa off nak gi wat rawatan lah...rawatan biasa biasa je dulu..
yg biasanye ada kalu kite gi wat facial kan...

last time pergi waktu pregnant, buat yg basic coz pregnant kan..
kali ni yg up sikit...

pagi ni hidung sakit sakit lagi...
dah alang alang bangun awal buat lah bihun goreng...tp papa mkn roti bakar je b4 g keje tadi..

oklah...jumpe next N3 pulak yer..

11 December 2010

bahasa lain.....

hari ni hadiah yg menang 2nd time contest kat MOBS dah selamat sampai...
hadiah berupa buku latihan...tp farhah tak leh guna lagi ah...

mama n papa boleh guna...
buku latihan tu dlm bahasa cina....alamak, cmner yer...

ala...mama n papa boleh belajar cikit cikit bahasa cina kan...
korang tgk je lah pic kat bawah ni yer..



10 December 2010

OUR FIRST LUCKY DRAW




nak join...
klik sini

TARIKH TUTUP ; 12 DISEMBER 2010

MAMALYNA'S CRABSTICK POPIA GIVEAWAY


jom kita pakat ramai ramai join GA ni
klik sini

TARIKH TUTUP : 15 DISEMBER 2010

Lucky Draw Ummi


"BAGI SAYA TUALA ITU"

pada yang berminat nak join
klik sini

TARIKH TUTUP ; 15 DISEMBER 2010

The Amazing Race Asia dah habis.....

semalam tak sabo sabo nak tgk TARA..excited sangat2...walaupun team Malaysia dah terkeluar tp semangat nak tgk tetap ada..

tak sangka yg final buat kat Singapore...mmg satu kelebihan kat team Singapore..tp mayb nasib tak menyebelahi diaorg...
yg sangkutnye kat airport...siap marah marah lagi diaorg waktu tu...

team Indonesia pun hebat jugak, cuma cabaran yg tak kena dgn naluri team tu...mama n papa pun pelik gak tgk nape natasha tak nak buat yg sekatan tu ek..dia lagi gayat dr ayah dia ke..
papa ckp betul kate natasha, biar dia kalah tp kalah bermaruah...tp dah ayah dia tak sanggup, sampai menangis pun dia tak nak buat gak...

team philippines, bg mama n papa yg paling konsisten n mantap jugak..kiranya paling cool ah..diaorg tak kenakan team lain, tak main "tipu" etc...they try to do as best as they can...

tahniah tuk team Philippines menang TARA season 4..
n for other teams, congrate kerana berjaya masuk TARA season 4...bukan senang nak masuk tau... :)

pic ni kat sini










wajah wajah peserta final TARA 4...
gmbr dr sini

GIVEAWAY: FROZEN RESOLLES






" SAYA NAK CUBA RASA TRY TEST RESSOLES INI...=)"

jom pakat ramai ramai join
klik sini

TARIKH TUTUP ; 1 JANUARI 2011

09 December 2010

dlm hepi ade sedih

cm pelik je bunyi tajuk tu ek..dlm hepi ade sedih...nape ni mama???????

hepi hepi menang contest dpt hadiah...n then sedih
coz mama tersilap hntar order kat customer...

dia send sms bgtau item tu tak same cm yg satu lagi..dia order 2 unit brg tu..tagging pun lain..
silap mama gak kot..last time check satu je..so consider yg satu lagi betul lah..

ahhhhhhhhh tension...!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

mama bila buat silap mama nak marah ah..marah kat diri mama sendiri..
tp kdg2 org lain pun kena tempias nye...

sape lagi kalu bukan insan tersayang mama, papa n baby...
cian kat diaorg...

tp right now dah reda dah kemarahan tu...
dah gurau senda dah...
hehehehehe

harap kesilapan ni tak kan berulang lagi n mama akan lebih hati hati...

skrg nak gi tgk THE AMAZING RACE ASIA pulak...
jumpe lagi nnt

hadiah dah sampai...:)

ptg tadi en posmen dtg..dah pesan kat papa awal2, tlg alert ek...kot tak perasan en posmen dtg..
so, hadiah menang contest MOBS hari tu dah selamat sampai ..
nak tgk hadiah dia...
jeng jeng jeng





romper warna ungu tu  mmg hadiah dia..
yg putih , mama redeem voucher RM20...tp kena top-up RM6...
cari jugak kalu ade yg cukup2 RM20..tp tak ade :)
semua nye untuk anak dara mama n papa, CIK NURUL FARHAH.

lepas ni kite tgu pulak hadiah yg mama menang kali kedua.. :)

menang lagi... :)

mama menang lagi tuk kali kedua...harap2 ade tuah lagi tuk yg ketiga @ last...coz max menang 3 kali je...yg pertama tgk sini yer
nak tau menang ape...
jeng jeng jeng...

"MOBS Giveaway #23- Funny Life Shop - Part 9"


dan hadiahnye ialah
Children's Study Tools Series






lastly thanks to the sponsor 



and organizer


Heartbeat Heartbeat Heartbeat

Usia Perkahwinan Kami

Daisypath Anniversary tickers

Usia Anak Pertama Kami

Lilypie Kids Birthday tickers

Usia Anak Kedua Kami

Lilypie Kids Birthday tickers
 
Copyright @ KasihSelamanya-Hadina 2013 | All Right Reserved | Designed By Shahada Fauzi