12 December 2010

Hantu Kak Limah

Hantu Kak Limah kutip RM1.2 juta


WATAK Hantu Kak Limah yang dilakonkan oleh Delimawati berjaya menarik peminat untuk memenuhi panggung.KUALA LUMPUR – Walaupun jumlah kutipan filem Estet agak mengecewakan pengarah filem, Mamat Khalid, namun filem terbarunya, Hantu Kak Limah Balik Rumah (HKLBR) pula menunjukkan perkembangan di sebaliknya.
Dalam tempoh dua hari tayangan, filem sekuel filem Zombi Kampung Pisang itu didakwanya sudah berjaya mengutip sebanyak RM1.2 juta.
Bagaimanapun jumlah itu belum disahkan oleh Perbadanan Kemajuan Filem Nasional (Finas) yang hanya akan mengeluarkan kenyataan selepas seminggu sesebuah filem ditayangkan.
Menurut Mamat, beliau dimaklumkan, jumlah kutipan pada hari pertama tayangan filem HKLBR pada Khamis lalu, mencecah RM330,000 dan RM870,000 pada hari kedua.
“Masa membaca skrip sahaja saya sudah dapat rasa ada kelainan yang akan berlaku dalam filem ini dan jangkaan itu boleh dikatakan menjadi sekarang,” katanya ketika dihubungi Kosmo! Ahad di sini semalam.


berita dari kosmo
nak tau lebih bacalah kosmo hari :)

*ntah bila kami nak tgk wayang lagi ni....lps tinggalkan kay el, tak penah gi tgk wayang dah....
*kat kerteh ade, tp dgn baby farhah masih kecil...tunda dulu lah..
*kan tak pasal pasal riuh satu panggung hehehehe

2 comments:

lily azliyana @ mama zara said...

Heee..best ke citer nih..tunggu dvd kuar jekla br tgk..Zara klu stakat citer kartun lehla die layan tgk kat wayang..citer2 biasa mls nk menanggung risiko..tkt die bosan karang tk pasal2 rugi duit beli tiket sbb kena kuar wayang separuh jalan..hehhehe

hadina said...

best ke tak..tak tau lah nak ckp..atas minat gak kan...Heartbeat Heartbeat Heartbeat

Usia Perkahwinan Kami

Daisypath Anniversary tickers

Usia Anak Pertama Kami

Lilypie Kids Birthday tickers

Usia Anak Kedua Kami

Lilypie Kids Birthday tickers
 
Copyright @ KasihSelamanya-Hadina 2013 | All Right Reserved | Designed By Shahada Fauzi