24 June 2011

Coklat susu @ gula-gula susu

masih kah teman2 ingat akan gula-gula susu cap BENTO????????
hah, ni lah gula-gula kegemaran kanak-kanak zaman dulu...hehehe, zaman mama kecik2 dulu..


mostly semua kedai ada jual...tapi skrg, susah kemain nak cari...pasaraya besar pun takde kami cari geledah..frust sgt2 bila pegi takde....

bukannya apa, last time masa mama buat check up kat klinik doktor ada kasi gula-gula ni kat farhah..dia suka gula-gula tu...maybe sebab rase dia lemak2 manis gitu...
nak jadi citer, pembalut gula-gula tu tertinggal dlm kereta...jadi setiap kali masuk kereta dia nmpk n request nak...papa pun kalut gak cari tp tak jumpe...
baru2 ni tny gak lah doktor kat mane dpt...rupa-rupaya ramai jugak yg bertnya soalan yg sama..doktor ckp, pembantu dia yg belikan....katanya kat Dungun..

tak lama lepas tu, kitaorg pergi lah cari..jumpe jugaklah kedai tu..kedai borong...papa pun borong lah satu peket besar...yg kecik takde...

kami tak tunjuk pun kat farhah yg papa beli..bukan apa, nnt dia request byk...lepas satu satu...kalu dibiarkan mau habis satu peket besar tu...nak amik bagi dia pun kena sorok2...hehehe

dulu mama panggil coklat susu...mmg mama pun suka...papa pun sama...
sebelum tu, kami ada terjumpe kat East Coast Mall (ECM) Kuantan...tingkat brp ntah, lupe...ada satu bahagian yg jual gula-gula, jeruk....sempat lah beli kat situ n bagi farhah...time ni lah baru tau, yg farhah takleh tgk gula-gula ni byk sgt..nnt dia nak makan semua.

skrg ni...inilah gula-gula kegemaran anak dara kami, NURUL FARHAH.

7 comments:

Huda said...

huda suka sgt gula2 ni dulu :) coklat ada, strawberry ada, susu saja pun ada :)

Mama2Q said...

dah lama tak nampak gula2 ni....teringat zaman kecik2 dulu...

eima said...

lama tak mkn ... kecik2 dulu byk jual ni

Adelia Amani said...

salam, blh tgk x kilang apa yang kuarkan gula2 ni..nak beli terus from factory sbb nak guna banyak..nnt tlong emeil saya ya: adelia.amani@yahoo.com. Thanks

Thanabalan Kuppusamy said...

Kat area selangor bole dapat ke

Thanabalan Kuppusamy said...

Kat area selangor bole dapat ke

hadina said...

Thanabalan Kuppusamy : kat kay el saya tak tau pulak kat mane..



Heartbeat Heartbeat Heartbeat

Usia Perkahwinan Kami

Daisypath Anniversary tickers

Usia Anak Pertama Kami

Lilypie Kids Birthday tickers

Usia Anak Kedua Kami

Lilypie Kids Birthday tickers
 
Copyright @ KasihSelamanya-Hadina 2013 | All Right Reserved | Designed By Shahada Fauzi