26 June 2011

anak vs papa

bc tajuk cm gempak je sikit..ye ke :) mayb perasaan je tu...

nak jadi cerita, ptg smlm papa mesin rumput kat halaman rumah...dah jadi cm semak sekeliling rumah..betapa lama tak lama kami tak bersih halaman...huhuhu...nak buat cmner, asal papa off je...pasti tak de kat paka ni...either baik kay tee, balik kuantan or papa keje / training...

smlm nasib baik papa takde keje...so kami plan bersih halaman...bila pulak next gotong royong pun tak tau lah lagi...hehehe...
nak diiukutkan hari ni papa ada training tp tak pegi coz nak service kereta...lagi satu nak selesai bbrp perkara kat rumah ni...tp still ada lagi keje yg terbengkalai...ptg ni, kalu diizinkan nak pegi beli SUN CHLORELLA A...stok dah habis...maklumlah, org rumah ni, dr yg kecil smpai yg besar mkn belaka..farhah 5biji..mama n papa masing2 15biji dah 30biji. total sehari 35biji. satu peket ada 300biji kali 5 peket satu kotak = 1500biji. pastu bahagi 35biji..kiranya tahan lah untuk satu kotak dlm sebulan lebih sikit...hehehe...


hah, berbalik pd citer asal...kiranya smlm kami berjaya bersihkan halaman umah...takdelah lalang2 tinggi menggunung lagi, buat sementara waktu ni..:)

papa siap pesan kat mama, "jgn push sgt tu"...mama ni kategori degil jugak...kdg2 dgr kdg2 buat2 dgr je...papa potong rumput, mama "kais" rumput n bakar...lama2 mamatak larat dah..sakit blkg..papa senyap je...kan dah bgtau td...huhuhu..mlm sakit blkg bertambah...nak tido pun tak senang...tak tau nak tido posisi cmner..aduh...pastu mama amik tungku moden, mama panaskan..n letak kat blkg...sampai pg tadi tak gerak tido ats tungku tu.. :) mama ni kategori sensitif gak lah skrg ni...doktor pun ckp cmtu..kerje2 berat elakkan...hari tu, doktor ada kasi ubat kuat rahim gak...

yg pasal anak vs papa pulak...smlm, farhah sgtlah rajin...dia tlg kami bersihkan laman...kemana mama n papa dia pergi, dia kan ikut n bw bersama alatan nya...

rajinnya anak mama n papa ni...


tolong papa bersih longkang


ok, beres sudah :)

sekian dulu untuk masa skrg...


1 comments:

Huda said...

hehehe.rajin farhah tlg papa kemas :)



Heartbeat Heartbeat Heartbeat

Usia Perkahwinan Kami

Daisypath Anniversary tickers

Usia Anak Pertama Kami

Lilypie Kids Birthday tickers

Usia Anak Kedua Kami

Lilypie Kids Birthday tickers
 
Copyright @ KasihSelamanya-Hadina 2013 | All Right Reserved | Designed By Shahada Fauzi