01 March 2013

Bercerai....

Assalamualaikum...

Kisah bercerai ni, mmg byk mama dengar..ada yg amik masa sekejap aje..cukup je 2tahun terus bercerai..ada yg makan masa jugak, kadang kadang sampai 4 tahun n lebih pun ada, baru bercerai.

Kalau sorang aje takpe lah lambat nak bercerai, tapi kalau dua org mesti sukar sikit..lebih-lebih lagi dah masuk 2 tahun lebih. Better bercerai aje. Untuk keselesaan dan kesenangan bersama.

Alkisah dgn mama ni, sejak 2 tahun lagi mama try utk bercerai..tapi tak jadi jadi jugak..asyik tertangguh aje..sebabnya tak sanggup lihat dia menyepi dan menangis. mama ni cepat lembut hati..hehehe

Dan sekarang dah masuk hari kelima kami bercerai...tak sangka pulak, dia dapat menerima nya. kadang kadang dia dtg  minta juga tapi mama ckp elok2 dan alih perhatian dia kat perkara lain. Bila ada perkara yg dia minat, maka lupa lah niat asal dia tu.

Teman-teman mesti tertanya-tanya, bercerai betul ke ni...

Haah, mmg dah bercerai pun setakat ni..

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

Mama dengan kakak Farhah dah bercerai susu badan 
:-)

Maka di usia 3 tahun 10 bulan (lebih kurang begitulah) kakak Farhah berjaya bercerai susu badan dengan mama. Bila Farhah minta, mama akan alih perhatian kepada sesuatu yang dia minat seperti:

#BISKUT MILO (biskut craker bergula cicah air milo)
#KARIPAP
#DONUT
#APAM ANGRY BIRD (walaupun tak rupa angry bird pun)

Bila makanan yg mcm kat atas tu ada, maka ok lah Farhah. Terus serbu yg itu..susu pun dia lupa.
Mama harap Farhah akan ok lepas ni..bila nak tidur, sometimes dia dtg tgk adik minum n sentuh2 aje..mama pun ckp lah "kakak dah besar kan, good girl..tak yah susu dah..tadi kan dah mkn biskut milo @ karipap@ etc" She just smiled.

Itulah kisah bercerai kali ini.

Sehingga bertemu lagi di lain siaran.

Wassalam.

2 comments:

miz ruha said...

wah dah bercerai ye...
good girl... ^_^

hadina said...

itulah, makan masa jugak nk lepas. alhamdulillah dah berjaya :-)



Heartbeat Heartbeat Heartbeat

Usia Perkahwinan Kami

Daisypath Anniversary tickers

Usia Anak Pertama Kami

Lilypie Kids Birthday tickers

Usia Anak Kedua Kami

Lilypie Kids Birthday tickers
 
Copyright @ KasihSelamanya-Hadina 2013 | All Right Reserved | Designed By Shahada Fauzi