26 May 2011

Dihempap almari

Oh tidak sayang mama kena hempap...tindih... dengan almari dia...huhuhuhu...

Apa sebenarnya dah terjadi ni....? Alkisah ptg semalam lepas solat cm biasa lah mama akan duduk ats sejadah buat seketika (memikirkan bbrpa perkara)...farhah dtg ke arah mama...just look at her mama...then dia pergi kat almari dia...dia tarik laci satu persatu...usually dia tarik yg bahagian bawah je...tapi smlm yg atas sekali pun dia tarik...one by one....kemudian mama berpaling sekejap..sekejap aje ke arah kiri...

Suddently...aduh sakitnya kepala mama, masa tu tak sedar lagi tangan mama pun terkena jugak almari tu...tiba2 dgr farhah nangis..huwahuwahuwa...eh mana farhah...Ya Allah, duk bawah almari...laci yg sebelah ats dah keluar dr landasan dia..mama try angkat almari tp tak berjaya...mama try tolak laci satu persatu...farhah still lagi menangis..mama dah takut n cuak..."farhah, sabar ek..mama alihalmari ni dulu yer..."

Mama sempat melihat kaki farhah bawah laci...mama lagi panik...mama cuba buat secepat yg mungkin...lepas semua selesai mama pangku farhah...mama peluk dia bg tenang...mama check kat bdn farhah ada luka @ cedera tak...then dia stop nangis n walk cm biasa...aik tak sakit ke sayang...hari ni pun nmpak dia ok je..cm hari2 yg lain..

Lain pulak ceritanya dgn mama...lepas selesai dgn farhah baru mama perasan tangan mama bengkak sedikit...mayb kesan kena tindih almari kot...dan hari ni pulak terasa sakit bahagian siku...farhah bernasib baik coz mama berada dekat situ n almari tak sepenuhnya hempap dia...

Lepas tu mama sms papa bgtau apa yg terjadi...bila papa balik keje tgk farhah cm ok je...tp mama lah yg sakit2...

begitulah kisah 25 mei 2011...

sekian.

1 comments:

Huda said...

laa..kesiannya farhah dan mamanya..moga x serius..



Heartbeat Heartbeat Heartbeat

Usia Perkahwinan Kami

Daisypath Anniversary tickers

Usia Anak Pertama Kami

Lilypie Kids Birthday tickers

Usia Anak Kedua Kami

Lilypie Kids Birthday tickers
 
Copyright @ KasihSelamanya-Hadina 2013 | All Right Reserved | Designed By Shahada Fauzi