26 April 2011

alahan mama mengandung

Bismillahirrahmanirrahim....


semoga kita sentiasa mendoakan kesejahteraan buat kedua ibu bapa kita setiap hari dan setiap kali selesai solat..

oklah kawan-kawan...apa khabar semuanya?semoga sihat-sihat belaka yer...yg mane tak berapa sihat tu, byk-bykkan berehat n mkn ubat..yg sihat pulak, jgn pulak gi cari penyakit yer..cegah sebelum kena...
kalu terkena jugak, itu mungkin ujian buat kita...

back to our topic...pregnant kali ni, mcm2 dugaan yg dtg...kdg2 sampai mama tak tau nak buat apa n nak tuju ke mana...tapi mama tau, setiap apa yg terjadi pasti ada hikmah di sebaliknya...

sekarang ni mama mmg tak masak...huhhhhhhhhhhh....bau org masak je pun dah tak tahan...makan takpe pulak..hehehe...tapi tak semua makanan boleh masuk dlm mulut...kdg2 sampai tak tau nak makan ape..sebab tekak cerewet sikit...bukan sikit, baaaaaaaaaaaanyak...

rase nak makan tp bila nak makan tak tau apa yg serasi...ni dah 2-3 hari tak muntah...loya mmg ada...skrg ni mama rase nak baring je..keje umah asyik terbengkalai aje skrg ni...bila larat je buat, kalu tak...cmtu lah umah...nasib baik suami mama memahami isterinya...

bbrp mlm yg lalu, papa keje mlm.....mama lak tiba2 rase loya yg teramat sgt...masuk je bilik air...terus muntah...sampai dah takde ape nak kuar...tapi nak jugak muntah...akhirnya tekak mama pedih sgt2...nak makan ke minum ke...pedih je rase tekak ni...huhuhu

satu lagi mama ni pantang mkn lewat2...hah, pastu siaplah....loya tak sudah....tapi bila nak mkn tu, tak tau nk mkn ape..tu tak kena ni tak kena...dah tu nak mkn ape....huhuhuhu

ok lah semua...mama stop kat sini dulu yer...nnt kite "jumpe" lagi...
wassalam.





3 comments:

Huda said...

alahai siannye ina..tabahkan hati yer :) moga sekejap je alahannye :)

hadina said...

mekasih huda...doakan lah agar cepat hilang alahan ni...
ina doakan huda selamat bersalin nnt :)

puan nina said...

morning sickness lagi ke?dh brape bulan preggy ni?

tolong vote Danial boleh..?
klik je link ni n like danial

thanks =)



Heartbeat Heartbeat Heartbeat

Usia Perkahwinan Kami

Daisypath Anniversary tickers

Usia Anak Pertama Kami

Lilypie Kids Birthday tickers

Usia Anak Kedua Kami

Lilypie Kids Birthday tickers
 
Copyright @ KasihSelamanya-Hadina 2013 | All Right Reserved | Designed By Shahada Fauzi