21 February 2013

I USED MY POTTY

Assalamualaikum..

Tiba-tiba rasa happy je nak tulis entry baru..hehehe

Awal bulan baru ni, kami ada belikan potty untuk kakak Farhah. Beli kat TMC je. Selepas beli tu, dia seronok lah tgk comel aje, tp nak guna tu....nak tak nak je. Bila time suruh pee pee @ poo poo kat situ, dia tak nak. So jadi mainan Farhah n Fahmi dlm bilik air.

Yg seronok nya nak bercerita adalah, td masa nk mandi Farhah minta bear pink (potty). Mama pun ambil lah. Tup tap mama buka penutup, ada air. mcm pee pee je. Tnye lah cik Farhah:

Mama: Kakak pee pee ke tadi?
Farhah: erm,spentot... :-)

Sebenarnya hari ni, Farhah tak pakai CD pun..dia nak pakai underwear yg beli baru ni. teruja sgt tgk dia.

Sedang leka mama basuh CD adik, tiba-tiba Farhah pegi ke potty dia n duduk, lepas tu bangun tunjuk kat mama...rupa-rupanya dia pee pee kat dlm tu...mama pun ucaplah "good girl lah kakak ni"..."hah, cm ni lah,lain kali nk pee pee @ poo poo kat situ ek". angguk je lah anak dara mama ni..



Harap nya dia akan terus belajar guna potty tu...mama n papa tau, kakak good girl, smart girl...u know what u should do...anak-anak dia selalu lihat apa yg parent dia buat n ajar..cuma nak praktik tu je amik masa sikit...

Begitu lah alkisah mlm ini...

Wassalam.

2 comments:

Huda said...

mesti comel kan tgh potty train..husna dulu ada gak sekali dua terbabas..huda duk asik tnye kakak nak buang air x? lama2 dia bosan asik kene tnye..pas tu dia cakap, kakak x nak kencingla..nanti kakak nak, pandaila g sendiri..hehee..sabar je la anak..

hadina said...

Farhah hari tu cmtu gak, asyik terbabas aje..nasib baik kat tempat yg senang nak cuci.. :-)



Heartbeat Heartbeat Heartbeat

Usia Perkahwinan Kami

Daisypath Anniversary tickers

Usia Anak Pertama Kami

Lilypie Kids Birthday tickers

Usia Anak Kedua Kami

Lilypie Kids Birthday tickers
 
Copyright @ KasihSelamanya-Hadina 2013 | All Right Reserved | Designed By Shahada Fauzi