22 November 2011

Fahmi 1month / Jadual Imunisasi Bayi

Assalamualaikum.....

Apa khabar blogger semua? Semoga semuanya sihat-sihat belaka dan bahagia selalu. Mama di sini alhamdulillah sihat bersama baby junior dan juga papa dan Farhah. 

Seperti yg semua sedia maklum mama masih lagi dalam mood berpantang. Pejam celik pejam celik dah masuk sebulan mama berpantang dan begitu juga umur junior. Sekejap je masa berlalu. Rasa cam baru je mama kena sorong masuk bilik bedah untuk C-sect lahirkan junior. Fuh, pengalaman masuk bilik bedah kali ni beza dgn dulu...masa Farhah, kena bius penuh tapi kali ni bius separuh...cuak n takut masa tu..hanya Dia yg mengetahui perasaan mama waktu tu..nnt bila senang mama cerita serba sikit pengalaman deliver second ni yer...

Back to our topic/title, junior aka Fahmi dah berusia sebulan...so far, junior ni sihat lagi..cuma yg tak tahan tu asyik berjaga je lah kerja mama skrg ni..huhuhu..tp nak buat macam mana dah lumrah cmtu..mmg bayi di awal usia 0-3months ni tido dia tak menentu lagi..jadi kena byk bersabar lah..semua ibu2 kat luar pun mengalami situasi yg sama kan..itulah pengorbanan seorang ibu kan..

Mama sebenarnya ada sikit kemusykilan ni..bayi seusia 1bulan ni nak kena gi suntik imunisasi tak ek..coz mama tgk dlm buku rekod kesihatan Fahmi, next kena suntikan imunisasi umur 2bulan..no more 1month.. is it true? betul lah kot kan...tak kan diorg kasi buku yg salah kan..hehehe..bukannye ape, masa Farhah kena suntik masa 1bulan..

Mama pun search jugak lah kat internet nak confirm kan..pastu terjumpa lah Jadual Imunisasi yg terbaru.mmg takde untuk sebulan..


If you all want to check, please click here .

Oklah..mama nak masuk tido dulu lah,nnt nak berjaga pulak..hehehe. Selamat malam semua..

p/s: jgn lupa basuh kaki n ambil wuduk sebelum tido...n baca doa tido tau.. :-)

2 comments:

kakyong said...

tahniah sudah ber4...

adatlah bila berbaby kecik... memang tak tentu masa ibu nya nak melayan..

hadina said...

mekasih kakyong..

time mcmni lah yg kita akan kenang nnt bila anak2 dah besar..



Heartbeat Heartbeat Heartbeat

Usia Perkahwinan Kami

Daisypath Anniversary tickers

Usia Anak Pertama Kami

Lilypie Kids Birthday tickers

Usia Anak Kedua Kami

Lilypie Kids Birthday tickers
 
Copyright @ KasihSelamanya-Hadina 2013 | All Right Reserved | Designed By Shahada Fauzi