02 August 2011

Puasa hari kedua

Hari ni dah masuk hari kedua umat Islam berpuasa....syukur masih diizinkan untuk bertemu dgn bulan Ramadhan yg mulia ini...

hari ni mama buka pose sorang2 coz papa keje shif mlm...rase sunyi je makan sorang2...
seperti smlm, mama tak masak pun...
sahur hari pertama, mmg lauk yg mama masak sblh mlm...buka pose papa beli nasi kukus balik dr keje.
sahur hari kedua, papa beli lauk kat kedai..pastu panaskan aje waktu sahur..
buka pose td, kami pegi je bazar Ramadhan kat Paka ni...

ntah kenapa, lps buka pose dua hari ni....mama tak sedap bdn aje...smlm, sempat gak terawih dgn papa...tp bila dah lama sikit, mama rase cm nak pitam...selesai aje bg salam, mama rebahkan diri coz tak tahan sgt..bdn dah berpeluh2...then mama rehat aje..

hari ni, lepas buka pose...mama sakit perut..sakit yg teramat. mama rase cm sakit yg masuk wad last time..then mama amik Sun Chlorella A dlm 8biji n minum air. pastu mama tahan je sakit sampai tertido.
hampir sejam jugak lah mama tido...masa terjaga tu, sakit dah kurang..tapi masih tak selesa.. until now, still tak selesa lagi..cuma tahan je lah...

adakah mama tersalah makan????????
oh mama tak pasti yg itu...
yg pasti bdn mama berpeluh2 waktu tu...perut lak asyik cm mengeras je...kadang2 mama bimbang gak kat junior...so far junior still bergerak aktif...

dan satu lagi yg pasti mengandung kali ini mmg berbeza dgn waktu mengandungkan farhah dulu...
adakah perut mama jadi semakin sensitif selepas pembedahan melahirkan Farhah....

"Ya Allah, Engkau tabahkan lah hati ku menghadapi ujian Mu ini..."

2 comments:

Huda said...

dh g chek ke ina? moga x serius sakitnye..

hadina said...

belum check lagi....mayb hari ni lah...tgu hubby rest dulu.. :)



Heartbeat Heartbeat Heartbeat

Usia Perkahwinan Kami

Daisypath Anniversary tickers

Usia Anak Pertama Kami

Lilypie Kids Birthday tickers

Usia Anak Kedua Kami

Lilypie Kids Birthday tickers
 
Copyright @ KasihSelamanya-Hadina 2013 | All Right Reserved | Designed By Shahada Fauzi