13 July 2011

Kandungan di usia 26minggu+++

smlm lepas papa balik keje pg, ajak papa gi klinik...tapi takdelah gi awal2 cmtu...sian kat papa, dah lah keje mlm n pagi2 baru balik..so biar papa rehat dulu n then baru pergi..

sampai je klinik, org takde..mmg untung lah mama...tak perlu tunggu lama2...siap je isi form..tak sempat duduk. tibalah giliran mama...trus buka pintu masuk jumpe doktor...

seperti biasa, mama buat check up bulanan...skrg sebulan sekali lg, lepas ni 2x sebulan lah pulak..

mula2 doktor check tekanan darah....ok...baik aje..

then timbang berat...oooooo..yg ni naik lagi lah seperti biasa bila mengandung kan..hehehe...berat??????adalah...malu lah nak bgtau...nak tau jugak ke...dlm 68kg... :)

then tgk junior dlm perut mama...doktor bgtau...dia nmpk sihat...boleh nmpk tulang blkg dia...kaki dia...semua lah..insya-Allah semuanya selamat...junior ni kuat jugak aktif masa doktor tgh scan..mama leh rase dia tendang. doktor pun ckp,"ooo aktif nye dia"...sbgai mama n papa (yg sedang mendukung farhah), kami berdua senyum je lah...

tapi mmg betul, mengandung kali ni mmg berbeza waktu mengandungkan farhah...
lepas tu, doktor check gula, darah lak...sakit gak lah cm kene gigit semut gitu...hehehe...alamak, ni tak cukup ni...kena up lagi...paling kurang 11...last time masa kena amik darah n tgk result ok...dlm 12..kali ni turun...oooh no...need to do something, jgn sampai turun lagi next month..nnt kan kena tambah darah kat hospital...huhuhu

EDD for junior ni dah lari sikit dari yg lepas2..mula2 27/10 pastu 22/10 dan skrg dlm 17/10...doktor ckp biasa lah tu, EDD ni akan +- dlm seminggu gak...

lepas check semua, doktor kasi ubat yg cm biasa...then balik...tp kami balik umah  cuma untuk papa tukar kasut n then pergi mkn kat Mesra Mall...jauh lak dr umah...hehehe

ok..sekian untuk N3 ini..sehingga ketemu lagi...

2 comments:

cucu umie said...

agresif yer sis..mungkin anak lelaki kot..heheh

Huda said...

moga sihat sumenye :) hope leh bersalin normal kan..heheh



Heartbeat Heartbeat Heartbeat

Usia Perkahwinan Kami

Daisypath Anniversary tickers

Usia Anak Pertama Kami

Lilypie Kids Birthday tickers

Usia Anak Kedua Kami

Lilypie Kids Birthday tickers
 
Copyright @ KasihSelamanya-Hadina 2013 | All Right Reserved | Designed By Shahada Fauzi