08 August 2016

Sakit gigi selepas tampalan

Assalamualaikum...

Hari ini buat pertama kalinya mama Ina g klinik gigi untuk tampal gigi. Sebelum ni pernah g klinik tp utk cuci gigi je. Zaman kanak2 dulu, g klinik  gigi utk cabut gigi. G sorang2 jln kaki ke klinik kesihatan dan pergigian. Dulu xdenye nk risau pun. Skrg, nk lps anak2 sorang2 cmtu..hhuuuuuu xkot.

Sementara tunggu giliran nk masuk bilik doktor, terdengarlah yg sorang akak ni baru lps tampal gigi..kos mak oiii dlm RM200 gak..huhuhu. duit bawa ngam2 je.

Tiba giliran  masuk, tnye doktor siap2 brp 1 gigi tampal.. dlm RM90. Bgtau awal2, duit bw cukup2 je. Malu lakk bgtau..hihihi
Doktor senyum je...dia check bengkak dah xde so boleh tampal lah kt 1 gigi geraham tu.

Oh sungguh ngilu sekali..genggam tangan kuat2..muka dah berkerut..bile nk tampal kena lah bersih dulu tapak lama kan..baru boleh tampal.

Dah siap semua. Keluar duk kejap, mak aiiii sakitnye. Masuk balik bilik doktor tnye sakit ni normal ke.. dia kate mungkin sbb trauma yg td tu..doktor suruh amik ubat tahan sakit dulu.

Balik umah drive pun cm nk cepat sgt2 sampai umah.sakit semakin menjadi2.
Kuar air mata mahal ni...huhuhu
Sampai je terus mkn ubat tahan sakit. Tak cukup lg..amik pulak ivmist, sapu kt pipi leher..

Lps 2jam baru rase lega... sakit pun dah kurang..dlm duk sakit td tu, tangan duk google pasal sakit gigi selepas tampalan.
Jumpe satu page doktor gigi..n ada persoalan  yg sama diajukan. Kena tunggu dlm seminggu tgk cmne..kalau tak hilang jugak, g klinik semula. Biasanya akan hilang dlm masa seminggu. At least, ok sikit bile ada info ni.

Hari ni terpaksa minta papa balik amik anak sekolah coz waktu tu tgh sakit teramat. Thanks  papa.

Nnt mama Ina update semula cmne perkembangan gigi ni..hihihi

Jumpe lagi.

1 comments:

Dewi Aja said...

Perkenalkan, saya dari tim kumpulbagi. Saya ingin tau, apakah kiranya anda berencana untuk mengoleksi files menggunakan hosting yang baru?
Jika ya, silahkan kunjungi website kami http://kbagi.com/ atau www.facebook.com/kumpulbagi/ untuk info selengkapnya.

Di sana anda bisa dengan bebas share dan mendowload foto-foto keluarga dan trip, music, video, filem dll dalam jumlah dan waktu yang tidak terbatas, setelah registrasi terlebih dahulu. Gratis :)



Heartbeat Heartbeat Heartbeat

Usia Perkahwinan Kami

Daisypath Anniversary tickers

Usia Anak Pertama Kami

Lilypie Kids Birthday tickers

Usia Anak Kedua Kami

Lilypie Kids Birthday tickers
 
Copyright @ KasihSelamanya-Hadina 2013 | All Right Reserved | Designed By Shahada Fauzi