06 September 2012

Puasa lagi...

Assalamualaikum...

Hari ni 19 Syawal 1433H bersamaan 6 September 2012. Mama dgn papa hari ni puasa tuk hari yg ke 5 dlm bulan Syawal. Hari tu dah puasa 3hari berturut-turut. Lepas tu stop kejap, hehehe biasa lah kan...dan sekarang sambung kembali. Semalam dah puasa, insya-Allah esok puasa lagi untuk cukupkan puasa 6 hari di bulan Syawal :)

Takkan 6 hari je , pastu tak puasa dh??????? Takdelah mcm tu, mama dah berbincang dgn papa nak puasa lagi lepas ni... Dulu-dulu zaman single mama selalu gak puasa 6 dan puasa sunat Isnin Khamis. Tapi bila dah kahwin ni dah lama tak buat.. isk isk isk alasan je tu...kalau nak puasa boleh aje kan..minta je izin suami, boleh je..hehehe

So skrg ni kembali ingin berpuasa mcm dulu2. bila puasa ada teman ni rase semangat dia lain sikit..hahaha...ada ada je mama ni kan...

Teman-teman ayuh kita semarakkan amalan berpuasa 6 di bulan Syawal yg mana masih sempat lagi ni nak cukupkan 6 hari bg yg belum start :) bagi yg dah start bagus  dan teruskan dgn amalan mulia ini. Lepas habis Syawal kita teruskan pula dgn berpuasa sunat hari Isnin dan Khamis... bagus utk kesihatan bersama juga.

Smlm lauk berbuka dgn bersahur beli je kat pasar malam. hari ni nak masak pulak. masak yg simple2 aje asalkan enak dimakan :). cadangan asal nak masak nasi putih, sup sayur mcm2 ada, ayam goreng dan telur dadar. masakan yg simple ini juga kesukaan anak dara mama. last time buat suka je tgk dia makan. Dan nnt masakan ni jadi bekalan papa buat pergi keje. jimat duit papa hari ni..hehehe

ok lah, kita jumpe di lain nukilan pula yer..

Wassalam.

5 comments:

miz ruha said...

eh eh..
org pun puasa ari ni..
last puasa ganti..
=)

hadina said...

baguslah puasa ganti awal2, nnt tak kelam kabut nak ganti..
pastu nnt sambung pose lagi..

Huda said...

huda baru dpt 4 hari..tibe2 hari rabu tu kul 5pm datang darah p :) so lg 2 hari tu bila tah nak sambung :)

hadina said...

Huda : kalau sempat boleh ah pose lagi, kalau tak..takde pilihan lain lah...

Cho Zila said...

memang elok puasani. tak ler asyik ingat makanjer...
banyak keje boleh buat...



Heartbeat Heartbeat Heartbeat

Usia Perkahwinan Kami

Daisypath Anniversary tickers

Usia Anak Pertama Kami

Lilypie Kids Birthday tickers

Usia Anak Kedua Kami

Lilypie Kids Birthday tickers
 
Copyright @ KasihSelamanya-Hadina 2013 | All Right Reserved | Designed By Shahada Fauzi