02 February 2012

Puzzle buat anakanda tercinta...

Assalamualaikum...

Apa khabar semua? Hari ni dah masuk hari kedua bulan Februari 2012...dah sebulan berlalu dlm tahun baru 2012. sekejap je kan...hehehe. dan begitu juga dgn usia kita yg semakin hari semakin meningkat...

Hari ini, mama nak bercerita alkisah anakanda mama & papa, Farhah tentang minat dia...kini Puzzle adalah pilihan hatinya..kalu buka je PC pasti dicari puzzle n puzzle...bila bermulanya minat ini yer...

Last year, adik mama ada bawakan jigsaw puzzle kegemaran kami adik beradik dr rumah lama kami...puzzle tu sesuailah untuk org yg dah besar..tp bila ternampak oleh Cik Farhah ni, dia terus minat nak susun sama...dah lah byk, bila takleh nak susun dia marah 2pulak..then suruh mama n papa susunkan. Oklah kami tlg susunkan..yg geramnya, bila dah siap susun farhah selerakkn kembali n minta susun semula..sekali dua ok lagi..bila berkali2 geram  jugak lah...

Lepas tu, mama n papa bercadang nak cari puzzle yg sesuai dgn umurnya...cari punya cari mostly puzzle untuk 3+ years... kami tak kisahlah, n beli aje..baru 2-3hari beli n main, farhah dah boleh selesaikan puzzle tu sendirian berhad..ktorg rase wow!!!! pandai lah jugak anak mama n papa ni ye...hehehe

Dan baru2 ni kami ada belikan puzzle yg besar sikit dlm 50pcs...lepas 2-3 hari main, sekali lagi dia selesaikan sendiri dgn jayanya...mama bangga dgn anak mama...sape lagi nak puji anak sendiri kalu bukan kita as her parent kan...

Dan yg terkini, Farhah main puzzle kat internet...kami just buka web puzzle tu n let her choose. n then dia main lah sorang2..bila dia bosan dia pun panggil mama @ papa untuk susun sama..bila berjaya, Farhah said " yes, well done! yes. good job" hehehe..speaking bebenor Cik Farhah ni...

Kalu sesape nak tgk puzzle cmner yg Farhah main, boleh lah pergi ke puzzlepuzzle.com
mmg sesuai untuk kanak-kanak...ada byk puzzle cartoon kat situ.

inilah contoh puzzle yg Farhah selalu main..kat internet

 dgn jayanya sedang menyusun puzzle

 tak sempat2..bangun tido ingat puzzle dia aje..

nmpak tu 50pcs n 3+...

Dari pemerhatian mama n papa, ingatan Farhah sgt kuat...baru 2-3hari beli n main dah boleh selesaikan puzzle tu sendiri...dan kalau kami buat sekiranya buat salah (sengaja buat salah) Farhah akan perbetulkan..She said " no no, here here, pusing pusing" nak tergelak pun ada dgn cara dia perbetulkan kesilapan kami...siap ajar kat org tu cara yg betul...hehehe..anak oh anak..

begitulah kisah untuk hari ni...sampai ketemu lagi di lain nukilan ye :)

kasih selamanya with love :*

1 comments:

LiErOSe~QiEmi said...

pandainye dia selesaikan puzzle... anak bunga tau sepahkan je...hiihi



Heartbeat Heartbeat Heartbeat

Usia Perkahwinan Kami

Daisypath Anniversary tickers

Usia Anak Pertama Kami

Lilypie Kids Birthday tickers

Usia Anak Kedua Kami

Lilypie Kids Birthday tickers
 
Copyright @ KasihSelamanya-Hadina 2013 | All Right Reserved | Designed By Shahada Fauzi