28 September 2011

kecemasan melanda

Assalamualaikum.....

hah, terus kpd berita terkini....smlm aksi2 cemas telah berlaku....nak tau apa?
nk dijadikan cerita pendek, smlm papa keje jadi tinggallah mama n farhah n junior kat rumah...lepas sudah mengadap komputer, mama pun cdg nak masuk bilik lah...tgk2 kat farhah, dah tertido dia depan laptop...mama pun kemas apa2 yg patut cm mainan farhah, tutup pintu dapur. tutup lampu n then angkat lah farhah masuk bilik...nak tak nak kena angkat jugak lah farhah...kalu papa ada, mama mintak tlg papa je angkat kan...

selepas itu, mama pun lipat lah pulak pakaian farhah n CD dia yg tak berlipat selama 2-3hari....huhuhu rajinnya mama yer...akhirnya siap lah jugak...oh, isyak belum solat lagi...masuk bilik air, amik wuduk n solat...then mama pun nak tido lah...kdg2 mama dgr farhah mengigau..duk sebut Mr Bean lah, no 3 lah...then mama tepuk2 manja sikit n baca doa tido n sewaktu dgnnya..dia tido semula..

then mama tak sedar jam brp mama tertido..rasenya baru je kot terlelap...tiba2 aduh, sakitnya perut ni...mama tgk h/fon baru kol 140pg...mama mengucap pnjang...harap2 bukan masenye lagi...then senyap sekejap pastu sakit lagi...rase sakit sgt kat perut ni...nak kate sakit perut nak ke tandas...tak...
mama tgk lagi jam baru beralih kol 142pg...aduh rase cm lama je..baru dua minit...sakit ni berlarutan sampai setengah jam jugak lah...yg last mama ingat mama tgk jam dlm kol 210pg cmtu lah...then tak ingat smpai bgun solat subuh pg tadi..

mama ada gak msg papa n call dia smlm...tp dia bgatau pg td tak perasan lak.. tp alhamdulillah sakit tu sekejap je....huhuhu...yg pasti bangun pg tadi sakit kat bawah lagi sakit dr sebelumnya...adakah..adakah..adakah masanya bakal tiba tak lama lagi...junior nk keluar dah ke...junior nak same birthday dgn papa ke?

papehal, esok check up..n kita tunggu apa kata doktor....

jumpe lagi....

2 comments:

Huda said...

udah nak bersalin ke ina?moga slmt sumenye :)

kakyong said...

dah sampai masa dah yer... semoga dipermudahkan..



Heartbeat Heartbeat Heartbeat

Usia Perkahwinan Kami

Daisypath Anniversary tickers

Usia Anak Pertama Kami

Lilypie Kids Birthday tickers

Usia Anak Kedua Kami

Lilypie Kids Birthday tickers
 
Copyright @ KasihSelamanya-Hadina 2013 | All Right Reserved | Designed By Shahada Fauzi