18 November 2009

Cahaya kegembiraan Nurul Farhah

Permata hati mama n papa dah mencecah 7bulan...dah besar baby mama skrg ni...sebesar impian dia lah..hehehe..seronok mama tgk farhah membesar..7bulan yg lalu kehadiran farhah amat mama n papa nantikan...anak sulung lah katakan...sape tak teruja kan...

Farhah sekarang dah leh merangkak...sronok tgk dia merangkak...waktu dia mula2 nak merangkak, comel sgt2...dulu 2-3 langkah je..skrg dah laju sikit...anak mama ni boleh dikategorikan lasak juga lah...setiap penjuru umah dia nak "melawat"...nyenuh mama n papa kejar...bukan kejar sungguh2 pun..

Selain tu, farhah ni suka masukkan ape je yg dia jumpe dlm mulut...tu yg buat mama n papa risau...kalu brg mainan dia tu,semua dah penah merase mulut farhah...isk isk isk...kdg2 dia jolok masuk dlm mulut...nasib baik semua brg mainan dia selamat...tak kan dpt masuk sepenuhnye dlm mulut dia...

Lagi satu farhah suka sondol2 mama, ni nak perhatian lah ni...kalu mama baring,hah adelah brg yg dia nak tuuuuuuu...hehehe..nak minum susu pun cm2 gaya...sambil meniarap pun leh minum susu...nak tido?kdg2 tak kena gaya,alamak mama n papa tak tido lah...farhah ni kena tgk mood gak...ikut perangai sape lah ni...mama @ papa...

New thing pasal farhah ni,dia dah suka nak panjat2...kdg2 dia tongkat sebelah tgn je...buat mama n papa risau...risau jatuh je...nnt menangis tak berlagu lah...farhah kalu letak dlm stroller tak nak baring dah,nak duduk...dlm stroller pun kdg2 nak bgn...ni lah namanye proses tumbesaran telah bermula...n bermula lah "keseronokan"menjaga farhah...kalu bg dia duduk,kiri kanan belakang depan kena letak bantal...bimbang dia jatuh...awal2 dulu cmtu lah..kdg2 nangis kdg2 senyum je...

Kalu nak tido mlm2 mama akn bedung farhah,kalu tak bedung tido pun kejap2 je...bila bedung tido sampai pg ah...cuma kdg2 dia kejut nak susu je lah...

itulah serba sedikit alkisah anak dara en hadi n puan ina...semoga ketemu lagi....

2 comments:

Mummy Eysraf said...

hehhe..sepesen dgn si eysraf ni ek... nati bila leh jalan lagi terok kita ek...hehhe

hadina said...

ha'ah...mmg kena berkejar-kejaran lah nnt... :)



Heartbeat Heartbeat Heartbeat

Usia Perkahwinan Kami

Daisypath Anniversary tickers

Usia Anak Pertama Kami

Lilypie Kids Birthday tickers

Usia Anak Kedua Kami

Lilypie Kids Birthday tickers
 
Copyright @ KasihSelamanya-Hadina 2013 | All Right Reserved | Designed By Shahada Fauzi