30 September 2014

Offer Job



14 September 2014

Motivasi Pagi...

Assalamualaikum...
Selamat pagi semua :-)



13 September 2014

Nk Lelong


Assalamualaikum...

Nk lelong murah dari harga biasa..

Sesiapa yg nk, boleh sms/whatsapp 0192654520.

OCEON BLUE
*SQ EcoBottle 1L
*Disney Canister
*Textured Canister 1.1L
*Textured Canister 1.7L

Retail: RM87.30
Offer HOS: RM70.00
(postage RM7 -SM, RM10-SS)


RED MODULAR
*MM Round II 440ml (2)
*MM Mini Rectangular II 1.9L
*MM Rectangular II 4.3L

Retail: RM104.50
Offer HOS: RM88.00
(postage RM7 -SM, RM10-SS)

GRAPE PURPLE
*Textured Canister 1.1L
*Textured Canister 2.4L
*Rectangular Shelf Saver 2L(2)

Retail: RM122.40
Offer HOS: RM87.00
(postage RM7 -SM, RM10-SS)

KIDS LUNCH SET
*Cutlery set-rich custard
*Deluxe Bento Box
*Back to school bag
*Eco bottle -Orange 500ml

Retail: RM58.50
Offer: RM45.00
(postage RM7 -SM, RM10-SS)

MUMMY LUNCH SET
*SQ Ecobottle 1L
*Tapau Set

Retail: RM123.90
Offer: RM100
(postage RM7 -SM, RM10-SS)



RED in the house Textured canister (3)
* 2.4 L
* 1.7L
* 1.1L

Total RM55 (SM) RM60 (SS)



Dan setiap pembelian akan mendapat sebuah buku MINI Menjemput Rezeki.

COD di sekitar Paka, Dungun, Kerteh.

Wassalam.

11 September 2014

Kata-kata semangat :-)





Spaghetti bebola ayam...




Assalamualaikum...

Menu tengahari tadi
"Spaghetti Bebola Ayam"

Menu anak-anak
"Spaghetti Carbonara"

Kenapa buat dua jenis?
Sebab anakanda ni tak makan kuah merah...dia dah biasa dgn kuah putih.
Dah pernah buat dulu sekali yg kuah merah, dia langsung xnk mkn.

Mlm nnt sambung lagi mkn spaghetti ni..almaklumlah kami kat rumah ni hanya 2org dewasa..

09 September 2014

Kereta Bau Wangi


Assalamualaikum..

Kereta Exora kami dah lama tak pakai perfume..Papa ckp dah mcm2 bau ada..hehehe
Sekarang tidak lagi... masuk je kereta bau wangi je.
Kami telah menggunakan 
 
ORGANIC PERFUME KERETA PERTAMA MALAYSIA by KASTURI EMAS

Wangi bukan sebarang wangi tau..
Wangi yang
  • 100% Organik - Ekstrak Tulen Bungaan, Herba & Tumbuhan
  • Tiada bahan kimia

Memang elok lah untuk kita guna...
Dan lagi satu pewangi kereta ni insya-Allah
  • Mampu Menghilangkan Mengantuk
  • Mampu Mengurangkan Sinus dan Kesukaran Bernafas


 
Dan lagi satu, pada mereka yang selalu pening dgn wangian kereta, boleh lah bertukar kepada 
MediCar Organic Perfume
Insya-Allah tiada lagi pening-pening.
 
Jom lah pakat cuba belaka. Gantung dalam kereta kat cermin pandang belakang.

Harga sebotol RM25 (10ml)
Kalau nk pos, tambah
  • RM6(semenanjung) 
  • RM10(sabah/sarawak)

Setakat ni ada 2 jenis...insya-Allah bakal menyusul 3 jenis lagi.
  • Wangian Apple (FRESH)
  • Wangian Lemon (FRESH)  
 
 Sesiapa yang nk order, bolehlah
  • SMS/WhatsApp 019.265.4520
  • COD Paka, Dungun, Kerteh
Wassalam.

05 September 2014

Salam Jumaat




Assalamualaikum...

Salam Jumaat buat semua..

Jgn lupa amalkan sunnah di hari Jumaat ye :-)



04 September 2014

Crepe Durian / Durian Crepe



Assalamualaikum...

Durian crepe atau crepe durian...
Petang semalam pergi pasar malam, pastu ternampak akan si kuning comel ini.
Apa lagi rembat lah sebekas.
Terima kasih lah yg sudi menjualnya semalam.
Terasa nyaman sekali tekakku ini :-) 
kena pula makan sejuk2 gitu..
jgn mare...


Nasi Arab Mandhy


Assalamualaikum...

Bercerita pasal nasi arab ni...buat rasa terliur je. Kesedapan nya bagaikan terasa di saat ini..hehehe.
Walaupun dah pernah pergi ke beberapa tempat restoran nasi arab..setiap restoran tu ada rasa tersendiri..tak leh nk samakan antara satu sama lain. Tapi yg pasti kesemuanya sedap.

Baru-baru ni adalah balik Kuantan sempena merdeka..kebetulan pula adik beradik ada yg balik juga dari kay el, so teringin lah nk buat nasi arab. Bukan susah sgt pun, resepi semua dah ada cuma cari bahan utama dan sampingan sikit.

So inilah hasilnya.....

Nasi Arab Mandhy


Menu sampingan sup, ayam, sambal dan salatah.

Set hidangan yg kami buat ni bolehlah utk 5-7 org mkn. Masa masak nmpk cm byk, tapi bila dah start mkn cm tak cukup...kiranya mmg elok2 utk kami sekeluarga mkn.

Kalau mkn kat luar utk sekeluarga ni byk juga kena kuar fulus, tapi guna set rempah ni ok lah. jimat lah juga, rasa pun best jugak. Siap tmbh lagi masa mkn tu...hehehe

Kami guna Rempah Ustazah Nasi Arab Mandhy. Dlm tu dah ada beras basmathi dan perencah dia. Nk masak just follow resepi kat belakang kotak. Mudah dan simple.


Lagi satu, masa masak tu harum semerbak bau...tu belum makan lagi...bila makan fuhhh sedap, kena pula masak sendiri.

Oklah...begitulah kisah nasi arab mandhy. next time boleh buat lagi :-)

Wassalam.

p/s: kalau ada yg tinggal sekitar Paka, Dungun dan nak cuba rempah ni boleh hubungi saya 0192654520. Sekotak RM17. (beras dan rempah disediakan- untuk 5-7 org mkn)


Heartbeat Heartbeat Heartbeat

Usia Perkahwinan Kami

Daisypath Anniversary tickers

Usia Anak Pertama Kami

Lilypie Kids Birthday tickers

Usia Anak Kedua Kami

Lilypie Kids Birthday tickers
 
Copyright @ KasihSelamanya-Hadina 2013 | All Right Reserved | Designed By Shahada Fauzi