06 December 2013

Apple Learning...

Assalamualaikum...

La ilaha illallah

La ilaha illallah

Muhammadur Rasulullah

Muhammadur Rasulullah

 

Inilah antara bait-bait lagu nasyid yg sering Farhah dan Fahmi ulang setiap kali dengar kat Apple Learning..dulu masa awal-awal mama pasang, tak minta sgt pun..sekarang dah selalu mama pasang, dia sendiri pergi amik dan on kan.

Adik setiap kali dia cari tak jumpa apple learning, pasti datang kat mama sambil tangan duk tekan tekan..mula-mula konfius gak, then baru faham dia nk apple learning.

Dah lah bentuk apple, pastu siap ada lampu warna warni lagi..

Memang sesuai sangat utk kanak-kanak sebab dapat menarik minat diaorang belajar secara spontan.

Bukan setakat nasyid, ada bacaan surah-surah pendek, cara solat, doa.

Mama pun galakkan untuk setiap rumah ada satu apple learning ni..

Apple Learning

Kalau sesiapa berminat nak boleh bgtau mama, dengan mama ada 5pcs je lagi.

=================================================================


Lampu corak warna warni


APPLE LEARNING QURAN MACHINE
=====================
(available 5pcs)

Dilengkapi dgn doa, surah lazim, nasyid..

Sesuai untuk seisi keluarga.

CARA PENGGUNAAN :
-----
➘ Lihat di sini : http://bit.ly/13mcDdy
------------------------------------------------


********************************************
Description:

Children's Learning Device in the shape of an Apple.
Holy Quran Machine

A great way for children to learn Duas, surahs from the Quran and prayers.

Includes:
- 26 Every day Duas (Doa)
- 16 Surah from the Holy Quran (Surah pendek)
- How to make Morning Prayer (Cara solat)
- 6 Children's Nasheeds (Nasyid kanak-kanak)
- 4 Kind of Projections (lampu bercorak warna -warni)

Includes strap to loop around neck or wrist.

Includes full product manual in English and Arabic.

On/Off button in the back.

Bright and colourful, this is sure to be a hit with children!

For ages 3 +
Requires 3x AAA batteries

Weight : 300gram
********************************************

Harga RM33 excluding postage
**Postage semenanjung Msia RM6, Sabah/Sarawak RM9


Bagi mereka yang ingin memilikinya, bolehlah

SMS / WhatsApp ke 0192654520
"APPLE QURAN''
****************************************

Arahan mudah tentang pembelian akan kami terangkan.



04 December 2013

Panahan adik

Assalamualaikum...

Selamat malam dan pagi 4 Disember 2013 :-)

Al kisah nak jadi kenangan kami sekeluarga especially adik Fahmi...panah yg baru diterima hari ni akhirnya patah juga.huhuhu

Sebenarnya kids bow yg diterima hari ni adalah yg kedua yg mana bow yg pertama telah patah sewaktu kami terima. Dan ini adalah gantian nya. Tapi tak sampai sehari pun, panah tu dah patah.

Tengah syok dia main, tiba-tiba dia libas kena peha papa dan tarik kuat maka patahlah ia..kesan patah sama macam waktu terima yg first tu..bukan rezeki adik lah nak main bow tu.Gamoknye nak main bow mahal sikit kot ni..hehehe.

Anak-anak kecil biasalah mana boleh main dgn mainan yg tak tahan lasak..terutama anak teruna, kena cari mainan yg kukuh dan lasak.

Takpe adik, nnt mama papa carikan yg kukuh dan tahan lasak sebab mama papa dah tau yg adik memang lasak n ganazzzzz bila main.hehehehe.

inilah rupa bow pertama yg patah dan yg second pun patah tempat yg sama

Mama dah jumpa kat mane nak beli next bow untuk adik.

harap yg ni tahan lasak untuk adik main

Kalau ada sesiapa yg nak order bersama, boleh lah bgtau mama yer..sms/whatsap mama 0192654520.
Mayb dlm 3minggu lagi dapat kot...

Ok lah, nak masuk tidur dulu.

Wassalam.


02 December 2013

Sumbangan anda amat bernilai

Assalamualaikum...

Sekali lagi mama tergerak hati untuk kongsi bersama teman-teman bloggers  untuk bersama meringankan dan seterusnya memudahkan perjalanan membantu mereka yg memerlukan.

Volunteers KL adalah sebuah kumpulan sukarelawan yang digerakkan oleh sekumpulan anak muda yang berusaha menyantuni keperluan golongan yang memerlukan.

Dan ini adalah projek terbaru mereka. 



Rasanya kalau kite semua dapat menyumbang, insya-Allah semua projek yg mereka rancangkan dapat berjalan dengan lancar. Tak rugi kalau kita dapat membantu mereka.. 

Insya-Allah dengan niat yg ikhlas utk membantu mereka akan dibalas oleh Allah swt dengan balasan yg baik..Seperti janji Allah dalam Al-Quran:

"Sesiapa meminjamkan kepada Allah dengan pinjaman yang baik, maka Allah akan mengembalikannya berlipat ganda untuknya, dan baginya pahala yang mulia". 
(Al-Hadid 57:11)

Perhatikan dengan cermat. Allah berjanji akan membalasnya berlipat ganda dan ditambah juga balasan pahala. Buat satu dapat dua! Dapat balasan berlipat ganda ditambah lagi dengan pahala yang mulia. Masya-Allah, Pemurahnya Allah kepada hamba Nya.

Jadi jom sama-sama kita fikirkan sejenak dan bantulah mereka yg memerlukan bantuan kita.

Wassalam.

01 December 2013

Air yang bersih..

Assalamualaikum...

Seperti yg semua org tau, air yg bersih menjadi kemestian untuk kehidupan kita seharian. Ye lah, dgn air bersih tu lah kita nk buat minuman, nk masak, nk buat susu anak, nak buat pape yg patut lah..dan kebanyakkan rumah skrg ni dah ada penapis air. Penapis air penting untuk suling bendasing yang tak kelihatan dengan mata kasar.

Tapi, kalau kita pergi melancong ke mana- mana.. Pasti sukar nak dapatkan air berkualiti macam di rumah kita. Kadang tu, air terasa payau, nampak kuning.. tapi nak taknak telan juga.. 
Kini, ada satu produk yang sangat menarik... Yang bestnya.. boleh dibawa kemana sahaja kita pergi... 


MEMPERKENALKAN GET CLEAN® WATER PITCHER
===========================================


Get Clean® Water merupakan sistem penurasan air multi-paten baru yang menghasilkan air yang lebih sihat.

Berbanding dengan jag air yang lain, Get Clean® Water menggunakan sebatang blok karbon padu untuk membersihkan air anda serta mengurangkan bahan-bahan cemar yang sukar disingkirkan termasuklah kandungan plumbum sehingga 99%.

Get Clean® Water merupakan sistem penuras jag air pertama yang menggunakan blok-karbon yang boleh diisi semula.


Jadi, kuranglah botol plastik yang perlu dibuang.
Ia juga berupaya menuras 303 liter (80 gelen) air bagi setiap turasan.



Perbezaan sebelum dan selepas ditapis.
Air yang lebih bersih dan sihat ataupun bumi yang lebih bersih dah sihat???

Sudah tentu kita boleh menikmati semuanya!

Menandingi Jenama Terkemuka yang Lain!
• Disahkan dapat mengurangkan kandungan plumbum, merkuri, kadmium dan bahan-bahan cemar lain. disamping mengekalkan kandungan mineral air yang sihat!
• Disahkan dapat mengurangkan klorin, jadi ia dapat mengurangkan ancaman kesihatan yang disebabkan oleh bahan sampingan klorin!
• Disahkan dapat menuras 303 liter (80 gelen) air bagi setiap turasan -dua kali ganda lebih daripada jenama terkemuka.
• Sistem Penuras Jag Air berblok- Karbon Isian Semula yang pertama




Pilihan Bijak!

*Hanya beberapa sen bagi seliter air.
*Air yang lebih sihat dan rasanya yang enak.
*Jag air bermeter automatik pertama yang menunjukkan jumlah gelen air yang telah dituras dan tidak memerlukan kuasa elektrik.
*Ringan dan mudah dibawa.
*Menjimatkan kos-tanpa perlu dimasak.

Pada pendapat mama kan, ada penapis ni memang menyenangkan kerja kat dapur. Nk masak, tuang je air yg dah ditapis...nak minum, tuang je dlm gelas dan minum. nak buat air minuman, campur je air yg dah tapis. Sungguh senang lagi menyenangkan..

Pernah suatu ketika, mama pergi rumah saudara dan kebetulan bekalan air tapis xde. Mama pun kuarkan penapis Shaklee dan guna. Segalanya dipermudahkan oleh Nya.


Video di bawah ni boleh menjelaskan lagi cara penggunaan Get water filter ni
video

HARGA PASARAN UNTUK GET WATER FILTER NI 

RM460 (SEMENANJUNG MALAYSIA)
RM483 (SABAH/SARAWAK)

Jika ada yang benar- benar berminat... mama boleh bagi harga istimewa.. BUKAN HARGA KAT ATAS.. Harga special gitu... Kalau nak tahu HARGA YANG TAWARKAN.. tinggal je komen ataupun terus berhubung melalui
  SMS ke 
0192654520

KALAU ADA FACEBOOK ,
JEMPUTLAH BERKUNJUNG KE

Heartbeat Heartbeat Heartbeat

Usia Perkahwinan Kami

Daisypath Anniversary tickers

Usia Anak Pertama Kami

Lilypie Kids Birthday tickers

Usia Anak Kedua Kami

Lilypie Kids Birthday tickers
 
Copyright @ KasihSelamanya-Hadina 2013 | All Right Reserved | Designed By Shahada Fauzi